söndag 15 januari 2017

Bokåret 2016 - favoriter och kalkoner

Så, bättre sent än aldrig? Här kommer i alla fall mina favoriter från 2016, liksom de som lämnade mycket i övrigt att önska. I favoritlistan finns de som fått minst 4+ i betyg och i kalkonlistan de som fått som mest 2- (med undantag för två böcker som jag inte kunde låta bli att ta med).

Dessutom lade jag till en bokseriekategori. Läser en himla massa serier, och det är inte alla böcker i varje serie som är mästerverk, men en serie som hela tiden lockar tillbaka mig och får mig att njuta varje gång - den måste ju också få synas tänker jag.

Favoriter:

Bokseriefavoriter:

Kalkoner:
Nästa år hoppas jag att jag kan lägga ner fler böcker jag inte tycker om tidigare.

10 kommentarer:

 1. Vi har några gemensamma som årsbästa :) World War Z och The Girl With All the Gifts fick vara med hos mig med. Fast en av mina bästa läsupplevelser - Bad Feminist - hamnade visst bland dina kalkoner ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var tack vare dig jag läste Bad Feminist, gillade din recension, men boken var inte alls som jag förväntat mig. Men vi kan ju inte tycka lika om allt :)

   Radera
 2. Väldigt många bra titlar här! Aldrig ensamma och World war Z tex. Nevada Barr gillar jag också väldigt mycket och Poznanskis serie håller jag på och läser, har bara sista delen kvar nu =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som att du har bra smak. Tror förresten att det var du som fick mig att leta upp den första Nevada Barr-boken, är mycket tacksam :)

   Radera
  2. Vad roligt att höra! Jag vill väldigt gärna fortsätta läsa serien men det verkar som jag får leta rätt på de engelska utgåvorna. Men kan vara bra att träna engelskan ju =)

   Radera
  3. Ser ut som ett bra läsår och härligt vad mycket du hunnit läsa :)
   Men så synd att du inte gillade Frankenstein! Det är ju en av mina absoluta favoritböcker i världen haha XD tycker den har så vackert språk och budskap. ^^;

   Radera
  4. Tyckte också det var synd att jag inte gillade Frankenstein :) Trodde att det skulle vara en bok för mig...

   Radera
  5. Ja men det är sådär... Alla böcker passar en inte ^^;

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)