måndag 16 januari 2017

Liberty Falling: Nevada Barr

 (e-bok)
Bild lånad från bokus,
finns också på adlibris.
Det här är den sjunde boken om min favoritparkvakt Anna Pigeon. Hennes syster ligger på intensiven i New York och Anna bor hos en kompis i nationalparken Ellis Island (där frihetsgudinnan står) för att vara nära och kunna besöka henne dagligen. Oron för systern och klaustrofobin och stressen hon känner av i tätt befolkade miljöer får henne att göra frekventa upptäcksfärder i de sedan länge negligerade och beryktat spökinfesterade ruinerna på Island II och III.

Så dödsstörtar en ung tjej från Frihetsgudinnan - blev hon jagad, begick självmord eller var hon knuffad av parkvakten i tjänst? Anna börjar undersöka, och det dröjer inte länge förrän ytterligare en person hittas död nedanför statyn.

Tankar: Bra bok, där Barr lyckas måla de förfallna ruinerna lika lyriskt som den storslagna natur i andra av hennes böcker. Jag gillar Anna och kan känna igen mig i hennes stora behov av att ensamhet och jag gillar hur fallet blir fungerar som en säkerhetsventil undan tankarna på systern och storstadspulsen.

Fallet är rejält snårigt, jag hade ingen idé alls vart det lutade :) Tack vare att boken utspelar sig i New York är antalet misstänkta inte så begränsat som i de tidigare böckerna. Boken hade dock kunnat koncentrerats och kortats ned lite, det var många sidospår som inte alla var nödvändiga.
Relaterad bild
En av de långa korridorer på Ellis Island som är på väg att återtas av naturen.

2 kommentarer:

  1. Verkar spännande. Jag har läst Pumaspår av Nevada Barr, tyckte den var riktigt bra. Och nu har jag just köpt Stum rädsla på second hand.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den har jag inte hunnit till än, försöker att dra ut på dem lite så att serien ska räcka länge :)

      Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)