onsdag 9 november 2016

Den som gräver en grav: Yrsa Sigurdardóttir

Den som gräver en grav (inbunden)
Bild lånad från bokus
Den som gräver en grav är andra delen om isländska advokaten Thora. Hon kallas till ett hotell för att upprätta ett klagomål om dolda fel vid köpet. Hon hinner inte vara där länge förrän ett lik hittas på stranden och snart misstänks hotellägaren för mordet. Thora to the rescue!

Tankar och små spoilers: En rörig historia där Thora vänder på alla stenar hon kan komma på, som nazism, spöken, diktfragment, orsaken till att någon sitter i rullstol, incest etc. oavsett hur långsökt det verkar eller hur lite belägg hon har för att det faktiskt har med saken att göra. Och när senare nästan alla trådar visar sig ha med fallet att göra så blir det mycket för mycket. Jag upptäcker också att jag har ganska svårt för en advokat som av ren nyfikenhet (alltså innan hon får uppdraget som försvarsadvokat) smiter in på offrets hotellrum och tar en dagbok därifrån och sedan aldrig lämnar in den till polisen.

Delen om hennes privatliv imponerar inte mer. Hennes sextonårige körkortslöse son tar jeepen och husvagnen och kör iväg tillsammans med sexåriga lillasystern och hon tänker åka och hämta dem, men gör det aldrig? Jag läste och tyckte om första boken i serien, Det tredje tecknet, men jag är inte säker på om det blir någon mer efter den här, blev besviken på hur osannolik den var.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)