tisdag 15 november 2016

Springfloden: Cilla & Rolf Börjlind

Springfloden (pocket)
Bild lånad från bokus,
finns också på adlibris
Springfloden handlar om Olivia Rönnäng som går på polishögskolan. Över sommaren får studenterna möjlighet att ta sig an ett cold case och Olivia väljer att arbeta med ett av hennes avlidne pappas olösta fall från 1987: En ung namnlös kvinna som stoppats ner i en grop så bara huvudet stack upp, så nära vattenlinjen att hon dog när tidvattnet kom. Det hela bevittnades av fyra personer - de tre gärningsmannen och ett nioårigt vittne.

Olivia börjar dra i trådar och har många idéer, vissa som slår tillbaka mot henne, men för att komma längre behöver hon ta kontakt med den som ledde utredningen, Tom Stilton, som dessvärre verkar ha försvunnit. En parallell händelseutveckling i boken är de upprepade misshandelsfall på hemlösa som filmas och där övergreppen sedan läggs ut på nätet till allmän beskådan.

Tankar: En bra bok, snabbläst och klurig, men inte oförglömlig. För mig var personteckningarna bokens styrka, fanns en del karaktärer man inte brukar få se i deckare och de flesta av personerna tyckte jag om. Fallet var lite rörigt med många grenar, men fick en ganska logisk lösning till slut. Kvar i skuggorna finns dock en av de misstänkta som kanske inte låg bakom just det här mordfallet, men som helt säkert har gjort något. Kommer absolut att läsa fortsättningen för att få reda på vad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)