torsdag 24 november 2016

Endangered Species: Nevada Barr

Endangered Species (e-bok)
Bild lånad från bokus,
finns också på adlibris
Endangered Species är bok nummer fem om den lätt asociala parkvakten Anna Pigeon och här ingår hon i en förebyggande brandskyddsgrupp i nationalparken Cumberland Island, Georgia. Man hade ju kunnat tänka sig att värmen skulle ha passat vår hjältinna, men det är fuktigt och fullt med blodtörstande insekter överallt och jag får nästan lätt panik ibland - avskyr den typen av miljö. En dag upptäcker man i alla fall rök på den torra ön, och det visar sig att ett mindre flygplan kraschat till följd av sabotage. Att lösa det hela försvåras av att man inte vet vem som var måltavlan för sabotaget: piloten, hans passagerare eller mannen som egentligen skulle åkt men som avbokade i sista stund. Anna börjar nysta i alla trådar hon kan komma på (och de är många) och råkar snart illa ut.

En andra tråd utspelar sig i New York där Annas pojkvän, FBI-agenten, försöker komma underfund med vem som skickar dödshot till Annas syster. Resultatet blir ganska långtgående.

Tankar: Inte den bästa i serien, men definitivt bra nog. Som vanligt är miljön superbt skildrad, antalet misstänkta är begränsade på grund av att det utspelar sig på en ö och det finns många skickligt placerade ledtrådar och villospår. Problemet för mig är att jag har lite svårt att hålla reda på alla misstänkta och deras eventuella motiv, kanske borde ha varit vaknare när jag läste. Sitter med google maps under en del av läsningen för att följa alla förflyttningar och få en djupare bild av miljön, det ger en extra dimension och jag har riktigt roligt.

Bildresultat för cumberland island
Skog på Cumberland Island, bild från Firefly Garden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)