lördag 5 november 2016

Ill Wind: Nevada Barr

Bildresultat för mesa verde
Mesa Verde, bild från Wikipedia
Ill Wind är den tredje boken om parkvakten Anna Pigeon och utspelar sig i nationalparken Mesa Verde i Colorado. Bland alla turister som besöker ruinerna efter en försvunnen civilisation finns ovanligt många som blir svårt sjuka och Anna försöker se om det finns ett mönster. Eller är det som hennes rumskompis säger, att det är andarna från förr som kräver sin tribut?

Ill Wind (e-bok)
Bild lånad från bokus,
finns också på adlibris
och snart på svenska
Tankar: Gillar den här, men det är inte in favorit i serien, tar lite för lång tid innan mysteriet sätter igång. Under tiden lider man med den introverta Anna som tvingas dela hus med ett par partysugna ungdomar, börjar få känslor för en gift kollega och tittar väl djupt i flaskan. Hon har definitivt börjat bli en av mina favoritkaraktärer :)

När det väl börjar hända saker så händer det en hel del och bitvis är det riktigt spännande. Det är också fullt av intressanta, vältecknade bikaraktärer och många möjliga misstänkta. Parken är lite tamare än de i föregående böcker, fokuset ligger mer på lämningarna efter de spårlöst försvunna Pueblofolket än på naturen i sig (även om den också är viktig för den naturälskande Anna).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)