lördag 3 december 2016

Önska kostar ingenting: Sara Lövestam

 (inbunden)
Bild lånad från bokus,
finns också på adlibris
Önska kostar ingenting är den andra delen om privatdetektiven/flyktingen Kouplan, inte för att det har blivit några nya fall sen förra boken. Numera försörjer han sig genom att leta pantflaskor, men så råkar han överhöra ett telefonsamtal där en kvinna letar efter en sol-och-vårare som lurat henne och han erbjuder sina tjänster. Han får jobbet för en bråkdel av lönen - nackdelen med att ens klienter ser en vittja papperskorgar.

Så är letandet igång. Kouplan följer upp de ledtrådar som finns, men vad ska man göra när den man jagar verkar vara precis som en själv och dessutom oändligt mycket trevligare än uppdragsgivaren?

Tankar: Suverän bok! För att förstå både sin klient och sol-och-våraren tvingas Kouplan reflektera över sitt eget liv och man får lära känna honom mer på djupet, inte något han förlorar på. Fallet visar sig innehålla fler irrgångar än vad som först är uppenbart och det hela är riktigt snyggt gjort. Ett stort plus för Lövestams språk också, det är väldigt välavvägt och en njutning att läsa.

4 kommentarer:

 1. Jag har gillat flera av Saras andra böcker. Måste kolla upp denna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska definitivt kolla upp de andra böckerna hon skrivit, det jag läst hittills har varit så himla bra!

   Radera
 2. Den här hade jag aldrig ens hört talas om - ska kolla upp den. Det börjar ju bli dags för julklappsönskningar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om tomten är riktigt, riktigt snäll så kan det vara en Lövestam i paketet :)

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)