måndag 29 september 2014

Tematrio: Min, min, bara min

I veckans tematrio ger Lyran uppdraget att lista en trio böcker med possessiva pronomen i titlarna. Visade sig att det inte var så gott om dem bland mina böcker i hyllan som jag fått för mig, men fick ihop en läsvärd trio till slut.
 • Mannen i mina drömmar av Curtis Sittenfeld: man får nedslag i Hannahs väg från tonåring till vuxen och följer hennes funderingar kring män. Hur mycket man kan offra för att få rätt pojkvän (eller bara känna sig normal) är ganska tragiskt.
 • Saker min son behöver veta om världen av Fredrik Backman: en samling brev och reflektioner till hans väldigt nya son. Rör sig från några rader till flera sidor och från hysteriskt roligt till ganska känslosamt. Mina favoriter tenderar att vara de hysteriskt roliga och lagom långa, som hur man kan förklara religion med ett bagageband.
 • Janne min vän av Peter Pohl: hans debutbok om vänskapen mellan Krille och den mystiskt uppdykande Janne. Janne som gör hans liv mycket mer spännande, men samtidigt är det något som känns fel och hotfullt.

20 kommentarer:

 1. Har inte läst någon av böckerna i din trio.

  SvaraRadera
 2. Har läst Backman och just berättelsen om bagagebandet läste jag högt för familjen, den berättelsen var helt genial!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min absoluta favorit i boken :)

   Radera
 3. Backmans bok har jag tänkt läsa eftersom han verkar skriva lite mer underhållande och roliga böcker.
  Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillar både Saker min son och Ove, var inte lika förtjust i Min mormor hälsar. Han har en blogg om du bara vill testläsa hans skrivsätt: http://fredrik.cafe.se/

   Radera
 4. Jag tyckte att "En man som heter Ove" var lite av en besvikelse, men "Saker min son behöver veta om världen" tänker jag kan vara mer intressant, det är väl en sammanställning av hans bästa bloggtexter? Och bloggen var ju roligare än Ove, tills den började tappa fart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, Saker min son tror jag är bloggtexter (det känns så i alla fall).

   Radera
 5. Saker min son behöver veta om världen är den enda av dessa som jag har läst, men det är en väldigt fin och rolig bok :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag uppskattade de roligare bitarna mer än de fina :)

   Radera
 6. Har bara läst I en klass för sig av Sittenfeld men tyckte inte så mycket om den. Jag tyckte huvudpersonen var så irriterande osjälvständig. Så jag läste aldrig Mannen i mina drömmar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Huvudpersonen i Mannen i mina drömmar är ganska osjälvständig hon med, så du gör kanske bäst i att inte läsa den. Men själv tycker jag att den är en riktigt bra "coming-of-age".

   Radera
 7. Curtis Sittenfeld har jag läst, men inte just den här :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har bara läst två, men det ska bli fler :)

   Radera
 8. Curtis Sittenfield gillar jag väldigt mycket men just denna är faktiskt oläst, låter dock väldigt intressant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyckte väldigt mycket om den :)

   Radera
 9. Både Sittenfield och Backman står på min att läsa lista.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du med kommer att gilla dem :)

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)