torsdag 25 september 2014

Häxorna: Roald Dahl

Häxorna
Bild lånad från adlibris
Häxorna av Roald Dahl handlar om en liten pojke som förlorar sina föräldrar i en olycka och som sedan får bo med sin mormor (inte så sorgligt som det verkar). Mormodern kommer från Norge och är expert på häxor så hon lär honom hur han ska känna igen dem och berättar om hur illa det kan gå. Så åker de på semester och medan han leker i en konferenssal så fylls salen av häxor som planerar för hur de ska utrota Englands alla barn. Skräckslagen gömmer han sig bakom en skärm och precis när de är redo att ge sig iväg från salen så är det en häxa som får vittring på honom och skriken att "det luktar bajs, det luktar hundbajs" sprider sig i salen och jakten börjar.

Omdöme: Läste den här för mina tvåor och de tyckte mycket om den. Det händer mycket och det är spännande, fantasirikt och roligt. Som uppläsare tyckte jag däremot att den var lite jobbig ibland, för i nästan alla samtal, och det finns många, så skriker, ropar eller utropar karaktärerna det de ska säga, oavsett hur vardagligt eller banalt det är. Till slut bytte jag helt enkelt ut en hel del av anvisningarna mot enkla sa, undrade och svarade. Vet inte om det är att rekommendera när man läser högt, men fick nog av att skrika fram halva boken. Quentin Blakes illustrationer är klockrena.

6 kommentarer:

 1. Fine fine boka! jeg kan den utenat etter å ha lest den hver kveld i flere måneder da datteren min var liten. Det fins en super lydbokvariant der Anne Marie Ottesen leser så en skvetter av de skumle heksene :)
  Roald Dahl ... for en forfatter! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan tänka mig att den gör sig bra som ljudbok :)

   Radera
 2. Har taggat dig till en enkät, hoppas du har lust att vara med på den :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, kul! Tack för taggen.

   Radera
 3. Roald Dahl är på nåt sätt ... Roald Dahl - har alltid gillat hans böcker mycket! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Älskar hans barnböcker, inte lika förtjust i hans skräcknoveller.

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)