måndag 23 juni 2014

The Man of My Dreams: Curtis Sittenfeld

Man of My Dreams
Bild lånad från adlibris
The Man of My Dreams av Curtis Sittenfeld startar med att Hannah, 14 år, tillbringar en tid hos sin faster och farbror efter att pappan har kastat ut henne, hennes mamma och hennes syster efter ett gräl. Man får läsa om livet innan de blev utkastade, hur man liksom smög på tå för att inte göra något som kunde reta upp pappan och hur Hannah inte alls förstår sin fasters äktenskap: hur kan man tycka om någon med så bruna tänder, är det normalt att HAN skrubbar badrumsgolvet, kan man verkligen ha ett lyckligt äktenskap?

Sedan följer nedslag i Hannahs liv lite då och då under nästan 15 år: Man får se henne som socialt osäker collegestudent på fest med okända killar, när hon förälskar sig i sin kusins pojkvän, förläget flirtande sommarjobbare och så vidare.

Omdöme: Jag gillar den här boken och jag gillar hur nedslagen gör att man får följa Hannah under så lång tid trots att boken bara är runt 300 sidor. Det är en ganska trasig huvudperson, men det är lätt att tycka om henne även om det är ofta plågsam läsning eftersom hon inte har några höga tankar om sig själv och därmed låter sig behandlas illa, och när en pojkvän väl behandlar henne bra så är han bara tråkig. Sökande efter kärlek är en röd tråd i boken, en annan hur hon långsamt (frustrerande långsamt) växer upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)