måndag 11 januari 2016

Tematrio: När bok blir film

Berätta om tre böcker som blivit film och säg vilken du tycker blev bäst - så ungefär är uppdraget från Lyran för veckans tematrio.
 • The Hunger Games - en av mina favorittrilogier! Dramatisk dystopi med Katniss som trulig hjältinna. Oerhört känslosamt, spännande och ett intressant världsbygge. Älskar bokserien och tycker att de gjort ett bra jobb med filmerna. Är inte riktigt överens om castingen (Peeta... suck), men gillar att man fick se lite mer av spelet bakom kulisserna än i boken.
 • Ender's Game - fantastisk sci-fi om liten ensam kille som tränas och bryts ner för att bli en skoningslös befälhavare. Var besviken på filmen, de snabbade på handlingen för mycket tyckte jag, tror det hela varit bättre som tv-serie.
 • Kalle och chokladfabriken - fantasifylld bok. En av få filmatiseringar där jag föredrar filmen. Gillar bakgrunden till Willy Wonka man får där, samtidigt som jag tycker att boken är lite jobbig att ha som högläsningsbok hur bra historien än är.

29 kommentarer:

 1. The Hunger Games är den enda jag sett - nästan hela i alla fall...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har du i alla fall sett något bra :)

   Radera
 2. sett en del av The Hunger Games - maken läst alla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Böckerna är favoriter hos mig :)

   Radera
 3. Håller med om att "Ender's Game" inte riktigt kom till sin rätt i filmversionen. "Kalle och chokladfabriken" ville jag också ha med på min lista, men jag har inte läst boken, kom jag sedan på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Synd på Ender, det var en så rörande historia i bokform...

   Radera
 4. Kalle och chokladfabriken är ju underbar med Johnny Depp och Helena Bonham Carter! Boken gillar jag mycket och den funkade bra som högläsningsbok här hemma när ungarna var små - men filmen har lyckats med bedriften att vara precis lika utflippad som boken. Mycket bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade svårt med ompalompiernas alla sånger...

   Radera
 5. Jag gillar också senaste Kalle och chokladfabriken! Det finns ett par tidigare versioner, bland annat en ganska spejsad med Gene Wilder som Wonka, men Depp gör den allra, allra bäst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har bara hört talas om den med Gene Wilder, aldrig lyckats se den tyvärr.

   Radera
 6. Jag har läst så många positiva omdömen om Kalle och chokladfabriken att det börjar bli uppenbart att jag måste få tag på den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härlig och fantastisk för dem med barnasinnet kvar :)

   Radera
 7. Älskar Hungergames-trilogin och tycker även att filmerna är otroligt bra, även om jag inte sett den sista ännu. Skall köpa den när den har release. Boken Ender´s game tyckte jag om, men gillade inte filmen. Var för mycket som fattades. kalle och chokladfabriken har jag bara sett på film.

  SvaraRadera
 8. Hungerspelen är riktigt bra, både som bok och film. Jag har dock inte sett den allra sista filmen än.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är bra med, men tycker nog att tredje boken är bättre än de sista två filmerna...

   Radera
 9. The Hunger Games har lett till riktigt lyckade filmatiseringar :) Sedan älskar jag Kalle och chokladfabriken som film (Johnny Depp är underbar som Willy Wonka), men jag har inte läst boken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Johnny Depp är underbar i ganska mycket :) Boken är bra, men jag tycker den är lite svår att högläsa med alla ompalopmpasånger...

   Radera
 10. Jag har sett och läst Hungergames men Kalle och chokladfabriken har jag bara sett filmen. Johnny Depp gör halva filmen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur? Johnny Depp är fantastisk!

   Radera
 11. Jag har läst Enders Game och vill ju se filmen (som sonen har). Tack för påminnelsen :-)

  SvaraRadera
 12. Endast sett en del av The Hunger Games. Känner inte till de andra två.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste kolla in och se vad som finns i din trio :)

   Radera
 13. Kalle och chokladfabriken gillar jag också!

  SvaraRadera
 14. Hunger games är riktigt bra.

  SvaraRadera
 15. Ja, Hungergames är så bra böcker. Jag hade lite svårt för första filmen men tyckte det bara blev bättre och bättre sen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker böckerna är bättre, men är överlag nöjd med filmerna med. Inte dåligt jobbat av alla inblandade :)

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)