söndag 3 januari 2016

Bokliga målsättningar inför 2016

Klarade de tre utmaningarna jag var med i förra året (kaosutmaningen, läsutmaningen och The Reading Challenge) med glans om jag får säga det själv, men kan tycka att det var lite för mycket av det goda med tre så lika utmaningar och totalt 156 punkter att pricka av även om en del böcker kunde vara med i mer än en lista. I år tänkte jag hålla mig till The Reading Challenge med 50 punkter som jag dessutom valt själv bland ett större urval.

Dessutom tänkte jag vara med i Lyrans Jorden runt-resa vilket också passar bra med min personliga målsättning att under året läsa minst 3, 4, 5? (jag tänkte fem först, men gillar inte att känna mig pressad så minskade det till tre, men just nu lutar det åt fyra som en kompromiss...) böcker från länder som jag inte har läst någonting ifrån förut.

Största utmaningen blir samma som förra och förrförra året dock: att skriva om böckerna ganska direkt efter att jag har läst dem. I år har det faktiskt fungerat bra i perioder även om jag tappade greppet totalt i slutet av hösten, men gemensamt för när det funkar är att även om jag skjuter upp själva blogginlägget så fäster jag åtminstone ner några snabba tankar på papper. Av någon anledning så gör det själva blogginlägget mycket lättare att skriva när jag väl kommer dit även om jag ibland inte ens tittar på anteckningarna förrän jag är klar...

2 kommentarer:

  1. Spännande att du också vill läsa böcker från främmande länder, det är ett av mina mål i år också. Fast jag kör en lite annan variant än Lyran, tyckte det kändes svårt med förbestämda böcker.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är så dålig på böcker från nya länder att jag gärna tar tips, har svårt att hitta dem annars :)

      Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)