onsdag 27 januari 2016

Lex bok: Sara Kadefors

Lex bok (pocket)
Bild lånad från bokus
finns också på adlibris
Lex bok är boken om Lex - en tjej som är kritisk mot det mesta som kan räknas som mainstrem och hon har ett ganska föraktfullt synsätt på de "vanliga" tjejerna i gymnasieklassen. Hon har inga framtidsdrömmar och kan inte förmå sig att anstränga sig i skolan, för vad skulle det tjäna till?

Så får mamman en ny pojkvän, en som skriver ungdomsböcker om tonåringar med problem, och han är väldigt sugen på att prata med Lex om hennes uppväxt med en kriminell far. Eftersom Lex inte tycker att han är något vidare drar hon en del skrönor, men för att ställa till det för honom startar hon samtidigt en fiktiv blogg med samma historier för att hans blivande bok inte ska kunna publiceras. Bloggen får ett eget liv och plötsligt är hennes alter ego, Maya, någon att räkna med.

Tankar: Gillar boken. Det är ofta roligt att läsa Lex kritiska tankar om samhället även om man blir fundersam över vad som gör henne så otroligt håglös (vilket avslöjas senare i boken, intresssant att Lex själv förträngt allt). Hon är inte helt lätt att tycka om - ibland är hon så ego att man bara vill ruska om henne, men humorn är ett försonande drag. Karaktärerna runt omkring är vältecknade och intressanta, deras problematik får också plats i berättelsen vilket gör den bättre.

2 kommentarer:

  1. Åh, den låter superbra! jag älskar komplicerade huvudpersoner. Väldigt snyggt omslag också :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gillade den, bara att hoppas att vi har samma smak :)

      Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)