torsdag 21 januari 2016

Winter: Marissa Meyer

Winter
Bild lånad från adlibris,
finns också bokus
Winter är den fjärde och sista delen i Meyers ljuvliga The Lunar Chronicles som väver in klassiska sagor i nytänkande sci-fi-miljö och fartfyllt berättande. Winter är en ny huvudperson (det har blivit en nätt liten samling vid det här laget) och bygger på Snövit. Den vackra styvdottern har en förmåga att hitta de mest ovanliga vänner, där finns en djävlig styvmoder, en jägare med samvete och bekanta som bor djupt inne i berget :)

Tiden har äntligen kommit för att störta Lunars despotiska drottning (styvmodern) och en plan görs. Det går sådär... Sällskapet splittras, människor vi tycker om hamnar i livsfara och de styrande är mer förslagna än vad som är nyttigt för dem.

Tankar: Underbar serie där sagotemat vävs in väldigt snyggt och varje gång de små blinkningarna kommer blir jag lika förtjust. De kvinnliga huvudpersonerna är mycket lätta att tycka om (det är t.o.m. svårt att utnämna en favorit eller två från gruppen), männen är mer anonyma, men alla hedervärda.

Winter är i vissa bitar lite repetativ och hade nog kunnat kortas en bit, men eftersom jag är så förtjust i karaktärerna och miljön så gör det mig inte så mycket. Slutet är lite väl "lyckligt slut für alle", samtidigt som man blir glad för deras skull. Får väl skriva av det som en av sagoreferenserna...

8 kommentarer:

 1. Jag gillar kopplingen till klassiska sagor, kanske jag skulle klara av fantasy i den formen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väl värt ett försök, jag har njutit helhjärtat av serien :)

   Radera
 2. Har nyligen läst första boken som jag gillade mycket. Ser så mycket fram emot att läsa resten av serien.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blir nästan lite avundsjuk på att du har delar kvar... :)

   Radera
 3. Jag måste läsa den här snart, känner jag :) Får jag den inte i födelsedagspresent är det läge för en liten beställning...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som en plan! Annars finns den säkert på biblioteket :)

   Radera
 4. Åh jag är så himla taggad på att läsa denna serie! :) Science fiction och sagor är typ det bästa jag vet :D

  SvaraRadera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)