lördag 16 januari 2016

Percy Jackson and the Lightning Thief: Rick Riordan

Percy Jackson and the Lightning Thief
Bild lånad från adlibris,
finns också bokus
och översatt till svenska.
Percy Jackson är en tolvårig kille med adhd och dyslexi och när vi träffar honom går han på sin sjätte skola på lika många år, den här gången är det en internatskola för ungdomar med problem. På en studieresa till ett museum i New York blir han attackerad av sin mattelärare, försvarar sig med ett svärd som hans latinlärare kastar till honom och efteråt är det bara han som kommer ihåg något av händelsen. Är han på väg att förlora förståndet?

Sen börjar sommarlovet och efter en dramatisk natt där han, mamman och en kompis flyr ett monster kommer han till ett sommarläger för grekiska halvgudar, de grekiska gudarna är nämligen i allra högsta grad närvarande och lika förtjusta i mänskliga partners som de alltid varit. Dessvärre visar det sig att Percys gudomlige far blivit anklagad för att ha stulit Zeus blixt och Percy måste få tag på den innan gudarna börjar kriga på allvar.

Tankar: Trevlig bok där jag gillar hur man lyckats flytta den grekiska mytologin till nutid. Percy är än så länge en lite slätstruken bekantskap, hans öden och äventyr griper inte riktigt tag i mig och jag kan bli lite trött av hur en tolvåring klarar sig så bra mot övermänskliga odds och ännu mer av hur opåverkad han är av det som händer runtom honom. Men det är fartfyllt och ganska roligt så kommer att läsa vidare i serien.

2 kommentarer:

  1. Är nyfiken på dessa böcker. Alla jag känner pratar om dem haha X) Ska absolut ge dem en chans en dag :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är värda en chans, men efter att ha läst nästa del i serien så har jag bestämt mig för att lägga ner den. Var inte helt nöjd...

      Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)