fredag 15 januari 2016

Exit Strategy: Kelley Armstrong

Exit Strategy
Bild lånad från adlibris,
finns även bokus
Exit Strategy är den första av tre böcker som handlar om Nadia Stafford. Hon är en f.d. polis i 30-årsåldern som fick sparken efter en allvarlig händelse som dessutom jagade bort de flesta av hennes släkt och vänner.  Numera äger hon en campingby som dessvärre inte går vidare bra. För att inte behöva sälja tar hon yrkesmördaruppdrag.

När boken börjar håller hon på att avsluta ett uppdrag och på vägen hem hör hon i bilradion hur "hennes mord" tros tillhöra en mycket omskriven seriemördare som går under smeknamnet Helter Skelter Killer. Hennes mentor söker upp henne med ett erbjudande om att vara med och stoppa seriemördaren.

Tankar: Jag gillar den här! Det är något med Armstrongs böcker som gör dem väldigt läsvänliga - det är spännande, bra karaktärsbeskrivningar där man undan för undan får allt mer backstory, bitvis humoristiskt och relationerna som byggs skildras så väl. Händelseförloppet berättas ur flera pov och att läsa ur de blivande offrens synvinkel gör att det känns när det går illa för dem. Kan tycka att det verkar lite väl enkelt att förklä sig, men jag undrar om inte Armstrong har en poäng - jag vet att jag åtminstone inte detaljgranskar människor runt omkring mig när jag är ute på stan. Ser fram emot att läsa fortsättningen!

4 kommentarer:

 1. Jag håller med, hon är en läsvänlig författare. Jag ska ta upp serien om Elena m fl igen i år tänkte jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lyckos dig som har delar kvar! Tack och lov att hon har skrivit fler serier :)

   Radera
 2. Åh låter som ett riktigt spännande upplägg. :) Vill kolla upp denna närmare :)

  Bra blogg! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Armstrong är en av mina favoritförfattare, det är inte så "djupt", men det är härlig läsning.

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)