tisdag 3 mars 2015

Tematrio: Kvinnor om kvinnor

Veckans tematrio ska handla om kvinnor, efter det får man breda ut ämnet som man önskar :) Min trio handlar om starka kvinnor skrivna av kvinnliga författare.
 1. En av mina absoluta favorithjältinnor är Katniss Everdeen i Hungerspelstrilogin. Gillar hur trulig och motsträvig hon är och är imponerad av hennes livsvilja och lojalitet. Böckerna är skrivna av Suzanna Collins.
 2. Politikerkvinnorna Charlotte Damgaard och Elizabeth Meyer vill ha inflytande och makt och är beredda att kämpa för den i den danska trilogin som startar med Kronprinsessan. Personskildringarna är inte helt insmickrande och jag tycker att det är skönt. Skrivna av Hanne-Vibeke Holst.
 3. Måste också nämna serien Women of the Otherworld, där huvudrollerna innehas av kvinnliga representanter från olika övernaturliga raser: varulven Elena, häxan Paige, nekromantikern Jamie, spöket Eve och, i den boken jag läser nu, halvdemonen Hope. Jag gillar hur Kelley Armstrong får ihop sin värld med alla de här övernaturliga element och hur de olika huvudrollerna knyts ihop genom böckerna, att de är medlemmar i samma universum. Tretton böcker finns i serien, och jag har börjat ransonera dem till en i månaden, för att de ska räcka lite längre.

20 kommentarer:

 1. Hungerspelen är den enda jag läst av böckerna i din trio.

  SvaraRadera
 2. här var det mycket okänt = icke läst. namnen känner jag igen. Kronprinsessan är jag bekant med

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag tror vi rör oss bland lite olika bibliotekshyllor vi två :)

   Radera
 3. Läste ej den sista i hungespelen, men den första var riktigt bra. Ska nog se filmerna

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag läste om serien (för ja, jag tycker den är så bra) så var det faktiskt den tredje jag tyckte allra mest om. Wink, wink, know what I mean, know what I mean... :)

   Radera
 4. Jag har bara läst Kungamordet av Hanne-Vibeke Holst, men har tänkt läsa de andra delarna också. Jag borde verkligen ta och läsa Hungerspelen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med, jag tycker också att du borde det :D

   Radera
 5. Katniss är också en av mina favoritkaraktärer av ungefär samma anledningar som du anger :) Det är inte vanligt att kvinnliga karaktärer får vara kantiga och aviga och gillar det.

  Women of the Otherworld börjar jag bli alltmer nyfiken på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är ju lite lättare att känna igen sig i dem :) Women of the... rekommenderas varmt!!!

   Radera
 6. Har aldrig läst något av Hanne Vibeke Holst. Illa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här och trilogin om tv-journalisten är riktigt bra bägge två!

   Radera
 7. Katniss kan jag verkligen hålla med om! Women of the Otherworld blir jag nyfiken på, men de finns väl enbart på engelska? Är det i så fall en hyfsat lätt engelska? Jag söker efter bra böcker på engelska för att träna upp mig i språket nämligen =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De två första finns på svenska, Biten och Märkt heter de då, men tror att kanske biblioteket är bästa stället att hitta dem på. Men jag tror inte att de borde vara något större problem att läsa på engelska, det är rakt berättade historier, utspelar sig i nutid och mestadels utan fackord för växter och sånt. Det fixar du!

   Radera
  2. Tack för ditt svar! Då vet jag vad jag ska önska mig när jag fyller år snart! =)

   Radera
 8. Varierande trio, har sett den andra delen av Hungerspel.

  SvaraRadera
 9. Från den trilogin av Hanne-Vibeke Holst har jag faktiskt bara läst den första Kronprinsessan. Vet egentligen inte varför jag inte läst de andra. Jag gillar ju hennes böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det skumt att det blir så? Händer mig för jämnan...

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)