tisdag 31 mars 2015

Eleven on Top: Janet Evanovich

Eleven on Top
Bild lånad från adlibris
Eleven on Top
Bild lånad från adlibris
Eleven on Top av Janet Evanovich är den elfte i serien om bounty huntern Stephanie Plum, men frågan är om det kanske är den sista? Inte om Stephanie, men om henne som bounty hunter. För hon har nämligen tröttnat. Hon vill inte längre bli spottad på, svuren åt, hotad, skjuten, förföljd etc. och säger upp sig. Dessvärre slutar inte problemen för det. Hon hittar hotfulla lappar i sin bil och i sin lägenhet och sedan trappas förföljelserna upp och Stephanie gör som hon brukar: hon stoppar huvudet i sanden så länge som möjligt. Medan hon inte handskas med trakasserierna försöker hon hitta ett nytt jobb, och det är inte bara arbetet som bounty hunter som hon är ganska usel på :)

Omdöme: Jag hade jätteroligt när jag läste den här. Man vet ju efter elva böcker vad man får när man läser en bok i den här serien (humor, spänning, en förstörd bil eller två, många udda karaktärer och lite sexuell ambivalens) och ibland är det precis vad man vill ha. Men att det äntligen blir en reaktion i Stephanie efter alla hennes skrämmande upplevelser är faktiskt skönt, liksom att Morelli förändrat sig en del - karaktärsutveckling tillhör ju annars inte Evanovichs starka sidor. Gillar också när Stephanie tillfälligt brottas med sitt självförtroende, varför hon inte har någon spännande hobby eller något hon brinner för, varför skulle inte också hon kunna... Naturligtvis slutar det med att hon uppfinner en hobby till nästa person hon pratar med :) Sen att fallet är lite löjligt långsökt är väl bara att acceptera.

2 kommentarer:

 1. Herlig omtale! Jeg har bare lest den første boken i denne serien, og gleder meg til de neste! Håper du har en fin tirsdag, hilsen Anette :)

  www.anettesbokboble.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ljuvlig serie :) Ransonerar dem till en i månaden nu så att jag inte ska råka tröttna, gör också att de kommer räcka året ut.

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)