måndag 16 mars 2015

Tematrio: Vill! Läsa! Nu!

I veckans tematrio undrar Lyran vilka böcker vi längtar efter att få sätta tänderna i? Jag har några serier på lut som jag dragit mig för att börja på eftersom jag haft så många andra serier påbörjade, men har avslutat några de sista månaderna så nu dröjer det nog inte alltför länge innan det är dags att ta sig an:
 1. Fantasytrilogin Mistborn av Brandon Sanderson som höjs till skyarna av recensenter och som hittas högt på topplistor i genren.
 2. Urban fantasyserien av Marissa Meyer som startar med Cinder, där gamla folksagor ges nytt liv. Cinder är t.ex. Askungen som cyborg, vem lockas inte av det?
 3. Dystopiska Legendtrilogin av Marie Lu är också något som lockar, tycker att den verkar vara den typ av bok som jag kommer att sjunka ner i totalt :)

18 kommentarer:

 1. Det var tre serier som jag inte känner till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan ju inte hålla reda på allt :)

   Radera
 2. Har inte heller koll på där. Själv har jag kommit på att jag ofta drar mig för serier för att jag inte vill vara kvar i samma bokvärld så länge, fast samtidigt är det väl just det som är så fantastiskt. misstänker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är mycket riktigt fantasiskt när man hittar en värld att försvinna i, även om man ibland kan börja fundera på om det slagit över när man börjar drömma om personerna och händelserna... :)

   Radera
 3. Svar
  1. Man kan ju inte känna till allt...

   Radera
 4. Håller med Hannele, det är inget jag känner till!

  SvaraRadera
 5. Har läst Legend-serien och den var riktigt bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att höra. Bara att skriva om dem gör mig ju sugnare...

   Radera
 6. Både Legend och Cinder är två serier som jag läst och som jag verkligen gillat. Nu väntar jag dock otåligt på fortsättning på Cinder-serien. Mistborn är jag också väldigt sugen på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Började på Cinder någon dag efter inlägget och jisses vad jag gillade! En sådan där bok där jag berättat för halva jobbet att "jag började på en bok om Askungen igår. Som cyborg. Och hon skruvade av sin fot!" och sen blev frustrerad när de inte verkade förstå lockelsen...

   Radera
 7. Cinder är den enda som jag har läst, och den är riktigt bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Älskade den! (Läste den någon dag efter inlägget, kunde helt plötsligt inte hålla mig längre.) Blev helt fascinerad av hur Meyer lyckades hålla sig till sagan samtidigt som hon ändrade så mycket. Ruggigt bra gjort :)

   Radera
 8. Legendtrilogin verkar intressant. Och Askungen som cyborg låter oemotståndligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har läst Askungehistorien nu och kan rekommendera den helhjärtat :)

   Radera
 9. Problemet är ju att man vill läsa så många böcker nu direkt. Helst igår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur?! Man får väl försöka välja dem man är mest sugen på så man hinner med de viktigaste i alla fall...

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)