måndag 2 mars 2015

Affektion: Martin Jern

Affektion
Bild lånad från adlibris
Affektion av Martin Jern är ett pussel om Kate. Kate 16 år som söker bekräftelse i pojkvänner och som vill att det gör ont för annars är det inte på riktigt. När boken börjar har det spridits nakenbilder av henne på skolan och hon flyttar oinbjuden in hos storasystern som bor i en annan stad. Därifrån flyttar hon lika oinbjuden in hos ointresserade pojkvänner som mest av allt verkar vilja ha henne därifrån igen.

Berättelsen är full av tillbakablickar på Kates tidigare liv. Hur hon och bästisen var med i innegänget mot att man fick göra nästan vad som helst med dem, hur de anklagades för klasskamratens död på 12-årskalaset, hur den lyckliga barndomstiden innan skilsmässan var full av föräldrarnas roliga fyllefester, hur hennes stora kärlek tog strypgrepp på henne och kallade henne jävla hora och att det var okej eftersom hon visste att det var henne han gillade bäst. Blandat med nutid och barndom finns facebook-konversationer bland "kompisarna" i klassen, de gör ingen större hemlighet av vad de egentligen tycker om Kate och hennes bästis.

Omdöme: Det här var en bok som jag inte tyckte om att läsa, jag hade väldigt svårt för Kate, som var självdestruktiv och hård, kall och tuff. Däremot var det en bok som stannade kvar efter sista sidan, jag funderade mycket på när det egentligen gick snett? Det ena leder till det andra, men finns det egentligen en början?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)