torsdag 12 mars 2015

Weirdo: Cathi Unsworth

Weirdo
Bild lånad från adlibris,
finns även på svenska
Weirdo av Cathi Unsworth utspelar sig dels 1983 och dels 2003 i en brittisk badort. 1983 får man följa några tonåringar och dramat som blir när det kommer en ny tjej till klassen. Det är härska och söndra på hög nivå och slutar med att en tonåring hittas mördad i vad som allt att döma verkar vara en satanistisk ritual. Pressen nappar på häxjakten och en femtonåring sätts i fängelse.

2003 har en detektiv, f.d. polisen Sean Ward, ombetts titta närmare på fallet, det finns nämligen nya dna-bevis som pekar mot mördaren (som fortfarande sitter inne) inte var ensam, kan det här leda till en resning i fallet? Väl på badorten får han all hjälp han kan tänkas behöva, men visst verkar det inte helt uppriktigt, det finns saker som döljs bakom kulisserna.

Omdöme: Tyckte det här var en bra bok, speciellt delarna från 1983 när man får följa de tre väldigt olika tonårsflickorna. Hur de spelas ut mot varandra är ett psykologiskt spel som fascinerar. Deras livssituationer är vitt skilda, och en av dem är riktigt trasig, sådär att man mår dåligt när man allt eftersom får reda på hennes bakgrund. Bitarna från 2003 glimrar till ibland, men speciellt i början är det för många beskrivningar av frisyrer och annat som gör att min läsning hakar upp sig. Det finns en del totalt oväntade vändningar som gör läsningen väldigt spännande.

Här finns ett inlägg med en liten smakbit som jag skrev i början av boken.
http://mshisingen.blogspot.com/2015/02/smakebit-pa-sndag-wierdo.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)