onsdag 18 mars 2015

Demon in My View: Amelia Atwater-Rhodes

Demon in My View
Bild lånad från adlibris
Demon in My View av Amelia Atwater-Rhodes är en historia som utspelar sig i samma världsbygge som hennes första bok In the Forests of the Night, men det märker man inte i början. Först hamnar vi nämligen i high school där Jessica är en utstött, svartsynt, cynisk tjej som utan att någon i skolan vet det har gett ut en vampyrbok under pseudonym. Inspirationen till boken, och de andra historierna Jessica skriver, är inte så mycket inspiration som drömmar som måste ut, oavsett hur det inkräktar på hennes liv. Vad hon inte vet är att vampyrer finns på riktigt och att boken uppmärksammats av både dem och häxorna som vill utrota blodsugarna, och de två nya "eleverna" på skolan kommer från varsitt av lägren...

Omdöme: Jag gillar den här, gillar hur vampyrerna är farliga och ganska lättstötta och hur det finns en ras, häxor, som ägnar hela sina liv åt att döda dem. Det gör det lite extra roligt att Atwater-Rhodes var i ungefär samma ålder som Jessica när hon fick sin första bok utgiven, jag kan inte låta bli att undra om det finns paralleller :)

2 kommentarer:

  1. Låter intressant. Jag gillar vampyrer. Att läsa om alltså.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag med :) Gillar ur många olika varianter av vampyrer som finns i böckerna, alltid spännande när man läser en ny författares version.

      Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)