söndag 8 juni 2014

Smakebit på søndag: Midnight Crossroad

Midnight Crossroad (inbunden)
Bild lånad från bokus
En ljuvlig söndag som kommer att tillbringas omväxlande läsandes på balkongen (yay) och omväxlandes städandes inomhus (usch). Men först en smakbit ur boken som står på agendan idag, Midnight Crossroad av Charlaine Harris. Det är den första boken i vad som är tänkt att bli en ny serie, hennes första efter att ha avslutat The Sookie Stackhouse Novels. Midnight är en liten håla i Texas, en liten samling hus runt två vägar som korsas, flera av husen är dessutom obebodda. Utdraget kommer från ett samtal mellan Manfred, en kille som just flyttat dit och mannen han hyr huset av, Bobo:

   "Who is she?"
   "She rents one of my apartments. Olivia Charity."
Manfred is pretty sure that Olivia Charity is not the woman's real name. Bobo knows her true name, but he's not going to voice it. Curiouser and curiouser.
   And then Manfred realizes that all morning, throughout the camaraderie of unloading the van, neither of his companions asked the obvious questions. Why are you moving to such a godforsaken place? What brings you here? What do you do? Where did you live before?
   And Manfred Bernardo realizes he´s moved to the right place. In fact, it's just like he belongs here.

Jag har inte kommit så långt ännu, men håller tillsammans med Manfred på att lära känna invånarna i den lilla staden. De flesta verkar ha sina hemligheter och alla är inte fullt mänskliga :) Fler smakbitar finns på Maris blogg, där man också kan länka sina egna.

Här finns inlägget med mina tanker efter att ha läst klart boken.

30 kommentarer:

  1. En författare som jag inte har läst något av men det låter riktigt spännande. Tack för smakbiten! :)

    SvaraRadera
  2. Är det vampyrer här också eller några andra varelser? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Både vampyrer och andra varelser, men de är grannar bland alla andra, det är inte en vampyrhistoria.

      Radera
  3. Har inte läst något av henne än, men vem vet.
    Mia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har läst nästan allt (upptäckte nyligen att hon samskrivit en grafisk roman som jag inte läst, men annars så...) och gillar henne skarpt, men just den här var väl okej, men inte mer.

      Radera
  4. Takk for smakebiten- Helt ukjent forfatter for meg.

    SvaraRadera
  5. Tack för smakbiten, hade ingen aning om att hon hade en ny serie!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kom ut i maj, så den är väldigt ny. Okej, men inte hennes bästa tvärr, men det kanske tar mer fart i nästa bok *håller tummarna*.

      Radera
  6. Høres ut som en bra bok :)

    SvaraRadera
  7. Intressant. Har inte läst någon bok i hennes förra serie men har hört att de är ganska bra. Kanske ska ge mig på den här istället...? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skulle hellre rekommendera en av hennes tidigare serier... Gillar du vampyrer: The Sookie Stackhouse Novels (mycket bättre än tv-serien!), annars är böckerna om Lily Bard mina favoriter, Shakespeare's Landlord är först ut av dem.

      Radera
  8. Kanske ska jag börja läsa henne nu när det är en ny serie så man kan vara med från början :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Första boken i den här var okej, men inte mycket mer än så, men det kanske tar sig i nästa bok. Men varför inte en serie som är färdigskriven, då slipper man vänta ett år mellan varje bok. The Sookie Stackhouse Novels om du gillar vampyrer (och de är så mycket bättre än tv-serien) eller kanske böckerna om Lily Bard om du vill ha det mer verklighetstroget :)

      Radera
  9. Detta verkar intressant, tack för smakbiten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte hennes bästa tyvärr, men helt okej.

      Radera
  10. Tusen takk for smakebiten :-)

    SvaraRadera
  11. Elsker True blood serien! Skal helt klart lese denne også etterhvert. Takk for tips, viste ikke at hun var kommet med noen nytt. Har da ikke fullført alle bøkene om Sookie Stackhouse fant jeg ut her om dagen, så må vel avslutte den først:) Kos deg masse med boken!:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gillar också True Blood-serien. Den är några snapp vassare än den här :)

      Radera
  12. Det høres ut som en fin bok, den kunne jeg også tenke meg å lese :-) Ønsker deg en fin sommerkveld!

    SvaraRadera
  13. Jag har lite böcker av Charlaine Harris liggande och har tänkt att jag ska göra hennes bekantskap. Tack för smakbiten :)

    SvaraRadera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)