tisdag 17 november 2015

Curtsies and Conspiracies: Gail Carriger

Curtsies & Conspiracies
Bild lånad från adlibris,
finns även bokus.
Curtsies and Conspiracies är den andra delen i The Finishing School och handlar om Sophoronia som i skolan lär sig hur man uppför sig som en väluppfostrad ung dam samtidigt som man bäst luskar reda på hemligheter och tar livet av folk på ett snyggt sätt.

Skolan hon går på ska helt oväntat förflyttas till London och inför flytten välkomnar man dessutom ett tiotal pojkar från Bunsens skola för onda genier. Sophronia är övertygad om att de två händelserna hänger ihop och hon är fast besluten om att ta reda på den egentliga agendan för londonbesöket. Bland planerna Sophronia kläcker finns ett karaktärsmord som för med sig mycket mer allvarliga konsekvenser än hon någonsin kunnat föreställa sig och med dem skuldkänslor.

Tankar: Gillar den här serien, har väldigt roligt när jag läser den. Det är absurt och överdrivet, men görs på ett charmigt sätt. Huvudpersonens känslor utforskas lite mer än i Carrigers The Parasole Protectorate och jag tycker om att det finns saker som sätter spår. Gillar också när det blir uppenbart att båda serierna befinner sig i samma universum, som när Lord Akeldama eller Lord Macon gör inhopp i handlingen.

2 kommentarer:

  1. Dessa har jag tänkt att läsa men vill läsa klart Parasol Protectorate först men verkar som jag får läsa de sista delarna där på engelska... Men kan kanske vara bra att öva sig på det med =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gillar att läsa på engelska, känns som att jag gör något nyttigt (håller igång min engelska) samtidigt som jag roar mig :)

      Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)