fredag 13 november 2015

The Rest of Us Just Lives Here: Patrick Ness

The Rest of Us Just Live Here
Bild lånad från adlibris,
finns också bokus
The Rest of Us Just Lives Here handlar om de där ungdomarna som inte räddar mänskligheten när vampyrerna/spökena/rymdvarelserna kommer till stan, de där ungdomarna som fortsätter med sina liv precis som vanligt. Vi får följa en liten kompisgrupp om fyra personer, alla med sina problem. Där finns obesvarad kärlek, ätstörningar, ocd, strikta religiösa föräldrar med mera.

Den lilla staden utsätts för odödliga och i inledningen till varje kapitel kommer några få meningar om vad ungdomarna som räddar mänskligheten gör, innan vi får komma tillbaka till vardagslivet för våra vanliga personer under veckorna fram till deras high school-examen.

Tankar: Tycker att det är en helt okej bok, om än inte lika strålande som hans A Monster Calls. I början förstår jag inte riktigt varför kapitlena nödvändigtvis ska inledas med det som hjältarna gör, tycker det finns tillräckligt mycket som händer i de vanliga ungdomarnas liv. Sedan börjar jag uppskatta de lite parodiska inledningarna och en del händelser där rinner över i vardagen så... okej då.

Jag gillar de fyra vi får följa, känns som reko människor allihop och de är bra beskrivna och lätta att känna med. Den enda invändningen jag har är Jared, som visar sig vara långt ifrån vanlig och vars blivande öde förskräcker...

2 kommentarer:

  1. Låter som en kul idé, att skildra de vanliga medans hjältarna gör sitt. Ett bra tips :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är en kul idé, men egentligen så lever de mest bara ett normalt liv så det hade nästan lika gärna kunnat vara en vanlig bok, förutom att de faktiskt påverkas av de nya omständigheterna.

      Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)