måndag 2 november 2015

Beauty Queens: Libba Bray

Beauty Queens
Bild lånad från adlibris,
finns även på bokus
Beauty Queens är en bok om deltagarna till skönhets-tävlingen Teen Dream som kraschar på vad som verkar vara en obebodd ö. Alla vuxna (som kameramän och "förkläden") är döda, liksom många av deltagarna. Nu gäller det att överleva tills någon räddar dem så de kan fortsätta tävlingen och sälja sina berättelser om äventyret till högstbjudande.

Tankar: Det här är en bok som är skruvad flera varv. Den är ofta väldigt rolig och jag gillar insticken med de personliga informationsformulären deltagarna fyllt i inför tävlingen och att det finns reklampauser i boken.

Kan dock tycka att det blir för "bimboaktigt" som när flera blir helt till sig för ett hallonrött läppglans när de som bäst försöker hitta något att äta och bo. Men ju mer man lär känna deltagarna och vad som ligger bakom deras deltagande i tävlingen ju bättre blir det, det finns en del speciella livsöden och agendor.

Boken har vissa feministiska inslag (som utseende inte är allt, man får göra saker för sin egen skull och man behöver inte en pojkvän för att må bra), men det känns ganska basic, mer för någon som är väldigt ung eller kanske från Usa eller någon annan kultur (har lite fördomar...).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)