onsdag 4 november 2015

Postern of Fate: Agatha Christie

Postern of Fate
Bild lånad från adlibris,
finns även på bokus
Postern of Fate är Christies sista bok och handlar om Tommy och Tuppence. Tommy är en pensionerad spion och man får reda på att Tuppence hjälpt till att utreda några av hans uppdrag. De har i boken precis flyttat till ett gammalt hus och med i köpet följde flera hyllmeter av gamla barnböcker. När Tuppence fylld av bandomsnostalgi börjar gå igenom dem hittar hon understrykna bokstäver i en bok som bildar meddelandet: "Mary Jones dog inte en naturlig död. Det var en av oss." och naturligtvis vill hon ta reda på historien bakom.

Tankar: En stor besvikelse. Boken bestod mest av samtal med den ena personen efter den andra och för att göra det etter värre är samtalen fyllda med glömda namn, oklara årtal (för fallet med Mary Jones var redigt gammalt), gamla släktingar som sagt något om någon, men ingen som riktigt kommer ihåg vad och däremellan kommer man in på grönsaker och gamla möbler och liknande. Visserligen kan man tänka sig att det är precis så som samtal fungerar, men det var hejdlöst trist att läsa en bok där det var huvudparten av handlingen. Det slutade med att jag skummade sista delen av boken.

2 kommentarer:

  1. Denna bok känner jag inte till sedan tidigare.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lika bra det... Jag behövde en bok från mitt födelseår (-73) för en av utmaningarna jag hoppat på, men det var nog inte det bästa valet jag hade kunnat göra.

      Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)