måndag 15 juni 2015

Tematrio: Huvudstaden

I veckans tematrio har Lyran läst en bok som utspelar sig i Stockholm och efterfrågar fler. Här kommer en bra och spännande trio:
 1. Milleniumserien av Stieg Larsson, framför allt de två sista delarna. Om Mikael Blomqvist som skriver om sexhandeln och dess förgreningar uppåt. Då blir Lisbet Salander anklagad för tre mord som har med reportaget att göra och drevet går.
 2. Låt den rätte komma in av John Ajvide Lindqvist. Om 12-årige mobbade Oscar i Blackeberg som får oväntad hjälp av sin nya kompis, den odödlige Eli.
 3. Geim av Anders de la Motte. Om HP som hittar en mobil som envisas med att ställa frågan om han vill spela? Det vill han och spelet blir allt värre.

16 kommentarer:

 1. Vampyrboken har jag faktiskt läst och gillade skarpt.

  SvaraRadera
 2. "Låt den rätte komma in" är nog en av de finaste skräckisar som någonsin skrivits. Jag gillar det där med att det inte är monstret som är monstret, så att säga.

  SvaraRadera
 3. Jag har läst både Millennieserien och [geim]. Den senare är verkligen annorlunda. Måste kanske läsa om den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyckte mycket om den, men fortsättningen (och särskilt tredje delen) gjorde mig ganska förvirrad och inte så lite andfådd, och det förstörde serien lite för mig... Efter första var jag lyrisk.

   Radera
 4. JAL´s roman har jag förstås läst och Geim verkar spännande. Tack för tips!

  SvaraRadera
 5. Detta händer inte så ofta, men jag har faktiskt läst alla tre. Och bra är de också :)

  SvaraRadera
 6. Millenium är den enda som jag har läst. Ajvinde Lindqvist skulle jag vilja prova på någon gång. Det får kanske bli den här :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är nog favoriten av de jag läst av honom...

   Radera
 7. tänk, att jag läst vampyrboken och jag tyckte att den var jättebra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är den det! Har tryckt den i handen på en främling som stod och tittade på böcker - då jobbar jag inte ens i en bokhandel och inte frågande han om tips heller...

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)