söndag 14 juni 2015

Smakebit på søndag: The Captive Queen

The Captive Queen (inbunden)
Bild lånad från bokus
Har en lite seg helg, kommer inte riktigt igång med det jag ska göra. Det är inte jätteovanligt när det gäller mig, men i vanliga fall så brukar det vara boken som distraherar och då trivs jag ju ändå, men boken jag läser just nu, The Captive Queen av Alison Weir, skulle legat kvar i väskan om jag inte just tagit upp den för att hitta ett utdrag. Det är en intressant period, men jag uppslukas inte av boken och retar mig en hel del på språket - lite kiosklitt över det.

Boken börjar med att Eleanor av Akvitanien skiljer sig från kung Ludvig VII av Frankrike när hon är 29 år och gifter om sig med den unge Henrik FitzEmpress (Plantagenet), hertigen av Normandie som har siktet inställt på den engelske tronen.

Henry of Anjou was slightly shorter than his father, but he more than made up for that in presence. He was magnificent, a young, redheaded lion, with a face upon which one might gaze a thousand times yet still wish to look again and feast on the gray eyes, which outdid his father’s in intensity. His lips were blatantly sensual, his chest broad, his body muscular and toned from years in the saddle and the field of battle. Despite his rugged masculinity, Henry moved with a feline grace and suppressed energy that hinted at a deep and powerful sexuality. His youthful maleness was irresistible, glorious. Eleanor took one look at him—and saw Geoffrey no more.There was no doubt at all that her interest was returned, for, as Louis rose and embraced Geoffrey, Henry’s appreciative gaze never left Eleanor: his eyes were dark with desire, mischievous with intent. Lust knifed through her. She could barely control herself. Never had she reacted so violently to any man.

Har kommit halvvägs och ska väl se till att läsa ut den, men det tar nog några dagar till...
Fler smakbitar, förhoppningsvis mer lockande än den här, finns på bloggen Flukten fra virkeligheten.

30 kommentarer:

 1. Det är jobbigt när en bok inte lockar 100%, men ändå är läsvärd. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det?! Nåja, jag lär mig en del på kuppen i alla fall.

   Radera
 2. Tack för smakbiten. Jag gillade den bok jag läst av henne, men det var inte så att jag drogs in i den direkt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har också läst en annan av henne, Innocent Traitor, den var bättre.

   Radera
 3. Det är trist när man inte riktigt fastnar för en bok. Jag försöker uppmana mig själv att lägga bort boken om jag inte gillar den efter 100-150 sidor men jag har blivit lite dålig på det den senare tiden. Tack för smakbiten. Ha en fortsatt trevlig söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag önskar jag var bättre på det. Det har blivit ännu värre sen jag började läsa på platta, nu ser man inte på samma sätt hur mycket man egentligen har kvar...

   Radera
 4. Vad synd! Jag har varit lite nyfiken på Alison Weir, men vet inte riktigt nu... Tack för smakbiten :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste hennes Innocent Traitor för ett tag sen, den var mycket bättre.

   Radera
 5. Det er irriterende når boken ikke fenger helt. Jeg har noen sånne jeg og, som jeg nesten må tvinge meg selv til å lese videre i :-) Ønsker deg en fin søndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror det är det jag gör fel egentligen, att jag tvingar mig vidare. Och tills den är utläst blir det inte läst mycket alls eftersom jag håller på med en bok...

   Radera
 6. befinner mig också mellan böcker och hittar inte riktigt någon som tar tag. tack för den intressanta smakebiten! låter trevligt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant period, men boken är inget vidare.

   Radera
 7. Hmm, ja kiosklitteratur har jag lite svårt för. Historiska romaner har tyvärr ofta tendens att vara lite så - himla synd då det är intressant i övrigt! Men tack för smakbit i varje fall, tar den till mig som en varning. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det synd. Men det finns det som är bra också tack och lov, som Wolf Hall. Kommer på tv riktigt snart :)

   Radera
 8. Låter som en bok för mig. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är inte särskilt bra, men man lär sig en del i alla fall.

   Radera
 9. Jag har svårt att läsa böcker där jag retar mig på språket. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 10. Inte kul när det är något som gör att man inte riktigt fastnar för en bok. Jag har blivit bättre på att ge upp böcker som inte lockar men det händer att jag läser en och annan som jag borde lägga åt sidan. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är jättedålig på det tyvärr. Och nu har jag "bara" 200 sidor kvar, suck. Kommer nog att skumma en del...

   Radera
 11. Den här boken har jag inte hört talas om tidigare. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var glad för det. Den blev inte bättre...

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)