fredag 26 juni 2015

Frostbitten: Kelley Armstrong

Frostbitten
Bild lånad från adlibris
Frostbitten är den tionde delen i Kelley Armstrongs serie Women of the Otherworld och huvudpersonen är varulven Elena. Hon är på jakt efter en ung varulv som har setts på ett par mordplatser och när han flyr till ett vintrigt och kallt Alaska följer hon efter. Väl där väntar mycket större problem. En vän till flocken saknas, en annan är kidnappad och det finns något ute i vildmarken som mest för tankarna till gamla myter. Dessutom finns där några typer som utvandrat från östeuropa i avsikt att sätta upp en ny bas för vapenhandel och andra olagliga operationer.

Även privat finns det mycket att tänka på. En gammal fosterförälder har hört av sig och söker förlåtelse för att han förgrep sig på henne när hon bodde där och det har väckt tankar som hon helst hade förträngt. Flockledaren Jeremy har också pratat med henne om att utse henne till efterträdare och hon oroar sig för vad det skulle göra med relationen mellan henne och hennes man.

Omdöme: En härlig bok! Jag är så förtjust i den här serien och det blir ju inte sämre när jag får läsa om Elena igen (huvudpersonerna växlar genom böckerna och är av olika slag, som häxor, spöken och demoner, men Elena är min favorit). Den här serien (inte boken) sträcker sig över flera år och jag gillar att se hur personerna växer och utvecklas i den.

Det är spännande läsning, med många utvikningar som gör det svårare att räkna ut hur allt ligger till. Jag gillar striderna de blandas in i, det är hårt och ruffigt och smart. Det är också skönt att se en kompetent hjältinna som inte alltid behöver räddas. Sidospåret med de mytiska varelserna var lite udda och hade egentligen inte behövt vara med, men det gav samtidigt lite evolutionistiska perspektiv :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)