måndag 7 juli 2014

Changeless: Gail Carriger

Changeless
Bild lånad från adlibris
Changeless är del två i Gail Carrigers serie om Alexia Tarabotti. Det har gått tre månader sedan den förra boken, Soulless, slutade och Alexia har börjat vänja sig både vid sitt liv som gift och vid sitt nya jobb som drottningens muhjah (själlös rådgivare). Så störs lugnet en dag av att vampyrer och varulvar i centrala London blir vanliga dödliga och att spökena försvinner helt. Spekulationerna rör sig från hemligt vapen till mystisk epidemi. Det hela är övergående, men nya rapporter kommer allt längre norrifrån där Alexias man Lord Maccon för tillfället befinner sig. Hon beslutar sig för att åka dit med luftskepp och blir övertalad att ta med sin otrevliga syster Felicity samt sin trevliga, men ganska korkade och kärlekskranka vän miss Hisselpenny. Med på resan finns också en okänd lönnmördare. Det blir en händelserik resa med både stöld och flera mordförsök.

Omdöme: En rätt trevlig bok som inte riktigt lever upp till den första, men den slutar väldigt dramatiskt/tragiskt så jag ser fram emot att läsa nästa bok. Jag tror att handlingen kan fokusera på en mer personlig nivå i den, upplägget finns där. Nu var det mysteriumet som fick mest plats. Jag gillar dialogerna i
boken, särskilt grälen är skarptungade, som grälen mellan Alexia och systern eller mellan Alexia och major Channing. Det viktorianska England som skildras är inte dumt, men det blir ibland lite mycket fokus på hur olika uppfinningar fungerar, vilket sällan är jätteintressant att läsa om och ännu mindre så när uppfinningarna faktiskt inte finns. Dessutom så stör jag mig enormt på omslaget, min Alexia ser inte alls ut så. Önskar de hade fotat ryggen på kvinnan istället.

2 kommentarer:

  1. Känner mig också lite splittrad när det gäller omslagen. Och håller med om att denna är lite svagare. Men ändå en serie med hög medelkvalitet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Trevlig serie, men väl mycket fokus på yta, skulle vilja haft lite mer känslor överlag :)

      Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)