måndag 28 juli 2014

One for the Money: Janet Evanovich

One for the Money
Bild lånad från adlibris
One for the Money är den första av hela 21 böcker i Janet Evanovichs serie om Stephanie Plum. Jag har läst några spridda böcker innan, men det var kul att få reda på hur allt började, med en arbetslös och skuldsatt Stephanie som utpressar sin kusin att ge henne ett jobb. Kusinen lånar ut borgenspengar och Stephanies uppgift blir att leta upp dem som smiter från rättegången och ta dem med till polisen. I första boken så innebär det att hitta en polis, Morelli, anklagad för mord på en obeväpnad man och för att hitta honom pratar hon bland annat med Ramirez, en tungviktsboxare och tillika sadistisk psykopat, som tycker att hon inte visar honom tillbörlig respekt...

Omdöme: Ingen dum bok alls, en glad-deckare. Stephanie är en person som det är lätt att tycka om, en lite småkaxigarbetartjej, hon gör också en del misstag i sitt nya jobb som gör att det blir lite mer intressant att läsa om. Ramirez får det att krypa i mig, polisen Morelli är en lagom charmig anti-hjälte och Stephanies mormor är härlig, överförtjust som hon är i barnbarnets nya karriär och vapentillgång. Persongalleriet gör att man förlåter att det blir lite väl invecklat när allt ska nystas upp.

6 kommentarer:

 1. Hört mycket om henne men inte läst något. Kanske man skulle göra. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är trevlig, tillhör den "roliga" deckartypen :)

   Radera
 2. Jag är nyfiken på de här, men orkar inte läsa på engelska. Finns de översatta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet inte om hela serien finns översatt, men hittade den första i syrrans bokhylla under läsningen (liten värld). Lovligt byte heter den, skulle tro att biblioteket är ett bra ställe att hitta den.

   Radera
 3. Har flera gånger blivit rekommenderad att läsa Evanovich böcker. Kanske borde göra det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför inte, de är inte dumma alls :)

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)