torsdag 15 oktober 2015

No Place Like Oz: Danielle Paige


No Place Like Oz (e-bok)
Bild lånad från bokus
No Place Like Oz är en liten kortroman som utspelar sig två år efter att Dorothy kommit hem till Kansas och ganska många år före händelserna i Dorothy Must Die. När hon just kom hem igen följde en period där hon blev omskriven och intervjuad, men nu när hennes 16-årsdag står för dörren så verkar alla utom Dorothy själv ha glömt av hur speciell hon är och Dorothy är inte nöjd. Hon fasar för att att resten av sitt liv vara fast i tråkiga grå Kansas med tråkiga grå människor.

Så blir det födelsedagsfest och bland paketen finns ett par glittrande magiska skor och Dorothy vet hur de ska användas. Vips är hon tillbaka i Oz igen med sin farbror och faster i motvilligt släptåg.


Dorothy Must Die Stories: No Place Like Oz, the Witch Must Burn, the Wizard Returns
Samlingsvolym, bild från adlibris
Tankar: Kul bok där huvudpersonen är den man tycker allra minst om. Dorothy framstår som en otacksam och uppmärksamhetssökande tonåring redan innan hon begår några riktiga hemskheter och sen blir det bara värre. Det är riktigt roligt att läsa om hur hon försöker ha förståelse för när andra människor inte lever upp till hennes högst rimliga förväntningar, även om det är en ansträngning för henne.

Jag gillar att man får se Dorothys ganska snabba väg ner i egocentrism och despotism. Härligt grymt och hjärtlöst emellanåt, men det är inte en bok som gör ett outplånligt intryck, utan jag placerar den i kategorin glad bagatell.

4 kommentarer:

  1. Svar
    1. Visst är det, jag har jättekul när jag läser den här serien :)

      Radera
  2. Väldigt kul idé, precis som Freja ovan skrev.:)

    SvaraRadera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)