onsdag 7 oktober 2015

Sabre-Tooth: Peter O'Donnell

Sabre-Tooth
Bild lånad från adlibris
Sabre-Tooth är den andra romanen om Modesty Blaise och Willie Garvin. Säkerhetstjänsten börjar fundera på varför det finns färre legosoldater i omlopp än vanligt - vem har anställt dem och vilka planer finns för dem? Sir Tarrant ber Modesty och Willie att titta lite närmare på det och en intrikat plan sätts i rörelse för att få kontakt med dem som ligger bakom.

Omdöme: Var ju lite tveksam till första boken i serien, men den här är så mycket bättre och man känner igen karaktärerna från den teckande serien. Det jag tycker allra bäst om är Modestys och Willies samspel som är så välutvecklat, man förstår att det måste ligga en rik historia bakom.

Deras motståndare är oroväckande skickliga och välplanerade och det blir bitvis riktigt spännande (så spännande det nu kan bli när man vet att det finns många fler böcker som väntar i serien). Till skillnad mot den första boken är det färre kluriga gadgets, istället får de förlita sig på list och fysisk skicklighet och jag tycker att det gör läsningen mycket roligare. Jag upptäcker att gillar att läsa om närstridsscener :)

Det blir en del tankar på Kuwaitkriget trots att boken skrevs långt innan. Undrar om irakierna läste den här före? I slutet ställs Modesty och Willie för ett intressant dilemma - rädda många okända eller en de känner. Inte helt självklart...

2 kommentarer:

  1. Jag hade ingen aning om att Modesty Blaise ens förekom i bokform. Trodde det var en gammal svartvit serie?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är en underbar svartvit tecknad serie också, men att läsa dem i romanform går minst lika bra :)

      Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)