lördag 31 oktober 2015

Tales of the Otherworld: Kelley Armstrong

Tales of the Otherworld
Bild lånad från adlibris,
finns också på bokus
Tales of the Otherworld är en novellsamling om några av karaktärerna från Armstongs serie Women of the Otherworld. Novellerna skrevs ursprungligen som ett tack till läsarna och gick att läsa gratis, men efter förfrågan utgivning samlades de till en bok där intäckterna går till ett välgörenhetsprojekt.

Eftersom jag gillar serien otroligt mycket tycker jag det är riktigt kul att få läsa mer om karaktärernas bakgrund, lite extra kul är det att det i novellerna finns händelser som nämnts i förbifarten i böckerna. Två av novellerna är mer kortromaner än noveller och speciellt den om hur mitt favoritvarulvspar Elena och Clay träffades blev en favorit. Den andra långa kortisen handlar om Lucas Cortez, en trollkarl som inte vill gå i sin gangsterliknande pappas fotspår, och den är helt okej, men jag stör mig på hans omständligt korrekta språk när han pratar som blir lätt löjligt efter ett tag, jag är glad att han inte brukar vara i fokus i romanerna.

Vampyren Cassandra får vara med i ett par av berättelserna och jag gillar henne. Hur spydig och sarkastisk som helst :) Hur Eve och Kristof en gång träffades finns också med och den novellen gillade jag skarpt, synd att Eve redan var död när hon introducerades i andra romanen... Det finns dessutom med ett par mindre intressanta noveller, men som helhet är samlingen väl värd att läsas för dem som gillar Otherworlduniversumet.

2 kommentarer:

  1. Denna författare har jag hört talas om. Är lite nyfiken på hennes böcker.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Rekommenderas!!! Gillar verkligen hennes sätt att skriva - underhållande, spännande sexigt. Bara att välja en serie att starta med :)

      Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)