måndag 26 oktober 2015

For the Birds: Angela Roquet

For the Birds (Lana Harvey, Reapers Inc.)
Bild lånad från adlibris
For the Birds är den tredje delen om liemannen Lana Harvey. Hon har till allas häpnad, även sin egen, blivit chef för The Posy Unit, en enhet som sysslar med massolyckor, och ännu mer häpnadsväckande för alla inblandade är att hon gör ett bra jobb. Men Lana har sina hemligheter och andra drar sig inte för att utpressa henne och när det ena leder till det andra så misstänks hon plötsligt för stöld och har fått ödesgudinnorna till fiender. Inte blir det bättre av att Loke lägger sig i.

Tankar: Gillade den här boken, den bästa så här långt i serien. Gillar idén med hur livet efter detta ser ut med sina mer eller mindre kända gudar, arbetande själar, änglar och liemän och det är en charmig och rolig läsning som dessutom blir både spännande och emotionell emellanåt. Det var också kul att se Loke i en intrig som passar honom.

Jag tycker om Lana och hennes gäng. Det är en charmig samling som alla har sina egenheter utan att bli för endimensionella. Gillar också hennes förhållande med Belzebub, till skillnad från det tidigare kärleksintresset så visar han stor förtröstan till hennes kapacitet. Att han verkar vara sexig som synden gör inte saken sämre :) Tycker bitvis synd om Lana, det är så många som vet åtminstone någon av hennes hemligheter nu att det börjar bli svårt för henne att navigera bland alla som vill ha ut något från henne, men jag är ändå glad att hon börjat anförtro sig åt vännerna, får hoppas att ingen av dem utnyttjar det. Den enda invändningen jag har är striden på slutet där oddsen verkar vara så väldigt övermäktiga, hade önskat att det var lite färre demoner...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)