fredag 9 oktober 2015

A Pocket Full of Posies: Angela Roquet

Pocket Full of Posies: Book 2 of the Lana Harvey, Reapers Inc. Series
Bild lånad från adlibris
A Pocket Full of Posies är den andra delen om liemannen Lana Harvey. Efter att ha gjort något absolut oförlåtligt i första boken försöker hon nu hindra att hemligheten sprids eftersom det med största sannolikhet skulle innebära hennes död. Dessvärre vet någon redan och pressar henne att ta ett nytt jobb där hon kan bli använbar för honom vilket till hennes bedrövelse innebär att återvända till skolan för vidareutbildning.

Tankar: Rolig med många olika mytoligiska och religiösa element som samsas bra i efterlivet, som demoner, ödesgudinnor och egyptiska gudar. Jag gillar Lana och hennes vänner och slitningen mellan hennes pojkvän - den överbeskyddande och korrekte muslimske ärkeängeln (som ibland påminner mig om Edward i twilight) och hennes nye lärare sexige playboyen Belzebub. Jag vet vem jag föredrar.

Det händer mindre än i första boken och det känns ibland som ett upplägg för kommande böcker, men jag tycker ändå mycket om den. Om man ganska nyss läst den föregående boken blir det lite repetativt med information som förekom redan i första boken, ett problem som den delar med många bokserier.

2 kommentarer:

  1. Låter som ett intressant upplägg på böckerna, inte riktigt min genre, men jag blir sugen på att testa ändå!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mig passar de som hand i handske :) Roliga och händelserika med ett persongalleri jag tycker om och en intressant lösning av världen efter denna. Det är inte finlitt och det finns en del saker som stör mig litegrann, men ett läsnöje.

      Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)