tisdag 13 oktober 2015

Tisdagsutmaning: Ond bråd död

       
Minnesvärd död i fiktiv form är det uppmuntrande ämnet för veckans tidagsutmaning hos Kulturkollo. För mig så är George R.R. Martin mästaren framför andra när det gäller dödsfall. De är ofta gruvliga och följder av svek, men det som gör honom bättre än de flesta andra är att många av dödsfallen också är oväntade.

Man sitter där och läser och följer den gode killens kamp och det ser lite vanskligt ut, men man vet ju att till slut kommer det ordna sig. Och då dör han? Vad sjutton hände nu tänker man, så kan det ju inte vara, han skulle ju ordna upp allt? Nåja, det finns ju fler hjältar och man börjar räkna ut vem som är den nye hjälten. Men de nya hjältarna dör i oroväckande takt de med och till slut vågar man knappt fästa sig vid personerna (vilket är svårt, för han är bra på karaktärer den gode Martin), för ingen är säker i The Game of Thrones.

Ska man då välja ett enda dödsfall så får det bli Ned Stark...

6 kommentarer:

 1. Martin är verkligen bra på att ta livet av människor en absolut inte väntar sig att han ska ta livet av. Jag har fortfarande inte hämtat mig från Ned Starks död. Grymt spännande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, den chockade rejält. Och det finns så många sådana ögonblick i hans serie...

   Radera
 2. Och jag har hela GoT kvar att se - (nån regnig sommar ska jag....)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har något gott att vänta på :) Dröjer väl bara ett par år till innan den är komplett dessutom.

   Radera
 3. Jag är så glad att sambons kollega sa "Fäst dig inte vid någon. Alla dör." innan vi började titta på TV-serien. Böckerna sparar jag tills alla kommit ut :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett gott råd, det var mer än jag visste när jag började läsa. Men det är en viss tjusning i att vara totalt oförberedd också :)

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)