torsdag 13 mars 2014

Veronica Mars: tredje säsongen

Veronica Mars - Säsong 3 (6 disc) (DVD)
Bild lånad från cdon
Tredje säsongen av Veronica Mars är en fröjd att titta på samtidigt som det inte är en lyckad avslutning av serien, det är så upplagt för en fjärde säsong. Veronica börjar på college och mellan klasserna så fortsätter hon att lösa fall, alltifrån att leta rätt på en borttappad väska till våldtäkt och mord. Karaktärerna spelas väl (och Nelsan Ellis, Lafayette i True Blood, dyker upp i en roll) och jag gillar manuset. Det som får mig att bli besviken på slutet är att det slutar med "fel" pojkvän och att det känns upplagt för en stor fight med Jack Kane, pappan till Lily och Duncan som spelade så stor roll i säsong 1.

Jag plöjde ju alla tre säsongerna på en dryg vecka (hade lov...) och njöt för fullt. Men jag blir lite orolig för min egen syn på könsroller. I den här säsongen så klår min favorit Logan upp folk som behandlar Veronica illa och jag tycker att det är ganska attraktivt? Blir väldigt besviken att det hela inte slutar med dem två. Ser fram emot filmen som kommer imorron, hoppas att de kan fixa till det hela :)

2 kommentarer:

  1. Åhh, ska det komma en film? Den måste jag se! Jag älskade den här serien, tyckte det var supertrist när den tog slut, precis som du säger, hängande i luften!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Premiär imorrn som sagt, men kommer inte på bio i Sverige (förutom en enstaka visning i Sthm). Däremot så ska den gå att se som strömmande och så kommer den på dvd om ett par månader, så ett halvt yay! Logan ska tydligen bli anklagad för mord...

      Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)