torsdag 25 december 2014

Veronica Mars: filmen

Veronica Mars - The Movie  (DVD)
Bild lånad från cdon
Tv-serien Veronica Mars fick i början av året en fortsättning i form av en film som utspelar sig tio år efter att serien avslutades. Det var genom det dittills snabbaste kickstartprojektet någonsin som man fick ihop grundplåten till filmen och har man sett tv-serien känner man igen sig. Många av de gamla skådespelarna är med och man känner igen hur de munhuggs och hur fallen läggs upp och det finns dessutom fullt med referenser till tidigare händelser. Förutom längden så känns det alltså precis som förr och det är trevligt om än inte jättespännande.

Veronica har pluggat juridik  och bor med Piz i New York när gamla pojkvännen Logan blir misstänkt för mord och hon återvänder till Neptune för att hjälpa till. Förhållandet med Piz är väl inte jättespännande och den gamla dragningen till Logan vaknar, och även om jag egentligen tycker att de är ett bra par så önskar jag att hon hade varit lite mer rakryggad mot Piz och mot sitt tilltänkta nya jobb. Hon låter båda två rinna ut i sanden istället för att säga något rakt ut, men det verkar å andra sidan inte som att förhållandet var så bra innan heller.

Att se så många av den gamla casten är riktigt kul, men det blir också lite av ett problem med att få med alla i handlingen vilket slutar med att en tråd med Weevil och Celeste Kane mest rinner ut i sanden. När det blir så tycker jag att det hade varit bättre att skippa den helt och i stället lägga de få minutrarna på lite känslomässig bonding mellan Logan och Veronica, för den delen går ruggigt fort med tanke på att hon har pojkvän och att det var tio år sen de sågs. James Franco spelar sig själv i en liten roll och det är en av höjdpunkterna :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)