fredag 19 februari 2016

Wild Justice: Kelley Armstrong

Wild Justice
Bild lånad från adlibris,
finns också bokus
Wild Justice är den tredje och sista delen om yrkesmördaren och f.d. polisen Nadia Stafford. Ett jobb går fel och när hon håller på att anklaga sig själv för efterverkningarna dyker hennes mentor upp med ett tröstpris: adressen och namnet på den som våldtog och mördade hennes kusin när de var tonåringar. Ett mord som fortfarande ger Nadia mardrömmar och skuldkänslor eftersom hon tycker att hon borde ha skyddat kusinen. Efter en del funderande på om det är rätt att ge igen efter 20 år, det här är en yrkesmördare med samvete, så tas beslutet ifrån henne när någon annan hinner före, men efterverkningarna för Nadia slutar inte där...

Tankar: Gillar hur Nadia har sina skrupler över vilka jobb hon tar och att hon funderar över sin egen moral, men att hon samtidigt inte har några som helst problem med att kallblodigt "förhöra" och mörda någon. Det är en form av moral som jag har viss förståelse för även om jag inte hade kunnat utöva den själv.

Som vanligt i Armstrongs böcker är det bra sammansatta karaktärer med intressanta bakgrunder som är lätta att tycka om och som man undan för undan får lära känna allt mer. Att man redan i första boken räknat ut vad som finns i Nadias bakgrund gör ingenting. Texten har en bra blandning av spänning, känslor och humor - vissa repliker får mig fortfarande att le när jag tänker på dem en månad senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)