onsdag 3 februari 2016

The Walking Dead: Robert Kirkman

The Walking Dead Book 1
Bild lånad från adlibris,
finns också på bokus
The Walking Dead handlar om polisen Rick som vaknar upp helt ensam på sjukhuset, han masar sig upp och när han öppnar en barrikaderad dörr väller halvruttna zombies emot honom. Han flyr därifrån och upptäcker att staden där han bor är nästan helt öde. På jakt efter sin fru och barn åker han mot Atlanta där fruns släktingar bor.

Tankar: Försökte titta på den här när den började sändas på tv, men jag klarade inte ens av introt, alldeles för otäckt för mig. Den här formen passade mig bättre :)

Enligt författaren ville han skriva en zombiehistoria där eländet inte tar slut, där huvudpersonen inte räddas på slutet. Jag tycker att han har lyckats bra - det är nästan konstanta prövningar. I korta perioder får Rick och människorna han slagit sig samman med uppleva en liten gnutta hopp, men hittills (det finns många fler böcker i serien) har det inte varat.

Världen är ju helt upp och ner när Rick vaknar och det känns som att det har hänt väldigt mycket på den begränsad tid när han varit medvetslös, lite synd att man inte fick se hur allt startade tycker jag. Fint tecknade bilder av Tony Moore, med undantag av barnen som fått någon slags kombination av vuxet och dvärglikt över sig.

4 kommentarer:

 1. Jag fixar varken tv-serien eller böckerna! Önskar jag gjorde, för genren intresserar mig, men jag klarar inte av skräck och elände alls.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tecknat klarade jag, har svårast för när de hoppar fram så där plötsligt, dessutom så förtar svartvitt blod ganska mycket av äckelkänslan. Men eländigt... det är det verkligen. Har läst del 2 nu och man blir ju inte glad.

   Radera
 2. Åh jag har sett hela tv serien! Den är ganska bra men tycker den har tappat på sistone. Så kul att höra om serien! Vill gärna läsa någon gång. Det känns som att mycket är olika mellan serien och tv serien :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har starkare nerver än mig. Kan tyvärr inte hjälpa dig med en jämförelse, kom ju aldrig så långt med de rörliga bilderna :)

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)