Just nu bävar jag för fjärde delen, Betrayals, av Cainsville (Kelley Armstrong), där den första boken var magisk, nästa bra, den tredje tappade ytterligare lite. Så jobbigt när jag vet att hon kan skriva och serien började så bra, då lever man liksom på hoppet. Likadant med Stjärndamm (Lars Wilderäng). Älskade första boken Stjärnklart, men blev lite missnöjd med Stjärnfall och bävar nu inför den tredje. Det är inte det att uppföljarna varit bedrövliga, långt därifrån, men också ganska långt från första-boken...
fredag 15 juli 2016
Bloggjerka: Väntat så länge för det här?
Just nu bävar jag för fjärde delen, Betrayals, av Cainsville (Kelley Armstrong), där den första boken var magisk, nästa bra, den tredje tappade ytterligare lite. Så jobbigt när jag vet att hon kan skriva och serien började så bra, då lever man liksom på hoppet. Likadant med Stjärndamm (Lars Wilderäng). Älskade första boken Stjärnklart, men blev lite missnöjd med Stjärnfall och bävar nu inför den tredje. Det är inte det att uppföljarna varit bedrövliga, långt därifrån, men också ganska långt från första-boken...
måndag 11 juli 2016
Thereby Hangs a Tail: Spencer Quinn
Bild lånad från bokus, finns också på adlibris |
Tankar: Härlig bok, Chet är en härlig berättare som lika gärna hade kunnat diagnostiseras med ADHD som hund. Jag har roligt när jag läser, skrattar ofta rakt ut. Fallet är lite förutsägbart, men inte ospännande, det finns en del otrevliga typer i den där öknen. Rekommenderas!
söndag 10 juli 2016
Lips Touch - Three Times: Laini Taylor
Bild lånad från adlibris, finns även på bokus |
Goblin Fruit och handlar om Kizzy som trots att hon varnats sen hon var liten faller för en mystisk ny kille i skolan. Han är så perfekt att man skulle kunna tro att han var gjord för henne. Ska hon hinna se varningstecknena i tid, och om hon gör det - bryr hon sig då om dem?
Spicey Little Curses är en sagoaktig novell om en köpslående demon, en förslagen förbannelse och kärlek. Tyckte mycket om den, enda invändningen var den skilda erfarenhetsgraden mellan kärleksparet.
Hatchling handlar om Esme som strax innan hon fyller fjorton vaknar och upptäcker att ett av hennes ögon bytt färg. Det blir starten på en flykt undan en vargflock... Det här är den längsta av novellerna, ungefär halva boken, och den har sina ljusa sidor, men längden beror på att tre karaktärers bakgrundshistorier ska berättas och det blir ibland väl långt och lite oorganiserat.
lördag 9 juli 2016
Otherworld Nights: Kelley Armstrong
Bild lånad från bokus, finns också på adlibris |
Min första favorit är Twilight om Cassandra. Hon är en gammal vampyr som närmar sig slutet av sitt liv, men är märkligt håglös inför det faktumet, vilket också är ett av symptomen. Novellen innehålller också lite fler ledtrådar till hennes och Aarons förflutna. Riktigt bra om livets slutskede.
Den andra favoriten är Chivalrous presenterar varulven Reeces bakgrundshistoria innan han blir en bikaraktär i utmärkta Frostbitten. Hans föräldrar bröt flockregler innan han föddes och tvingades fly. När han nu börjar på college blir det en chans för flocken att hitta dem. Det hela vävs ihop med en söt kärlekshistoria med en oväntad twist på slutet. Blev berörd. 4+/5
Minst bra tycker jag om tramsiga Lucifer´s Daughter som handlar om halvdemonen Hopes museibesök, 2/5, och From Russia with Love där mina favoritvarulvar träffar en gammal fiende, men där de lovande inslagen blev märkligt resultatlösa. 2+/5
Etiketter:
böcker,
KelleyArmstrong,
noveller,
urban.fantasy
fredag 8 juli 2016
Ghost Market: Angela Roquet
Bild lånad från adlibris |
Tankar: Härlig bok i härlig serie! Gillar personerna i, särskilt Lana och pojkvännen/demonen Bub, de är ett bra par. Men även de andra relationerna beskrivs bra, som lärlingens Kevins reaktioner efter flickvänens död och hur spänt det har blivit hemma hos dem. Roligt, händelserikt, sexigt och med element från många religioner och myter.
onsdag 6 juli 2016
Eligible: Curtis Sittenfeld
Bild lånad från bokus, finns också på adlibris |
Karaktärerna stämmer överlag överens med Austens, med undantag av Catherine de Bourgh (som jag gillar i den här versionen) och, bitvis, Wickham. I New York finns Liz som skriver om inflytelserika kvinnor för en tidning och Jane som arbetar som yogainstruktör och när pappan blir sjuk återvänder de hem för att hjälpa till. Redan hemma finns de yngre systrarna: utseendefixerade Lydia och Kitty och den hårt studerande asociala Mary, tillsammans med mamman som i den här versionen har ett shoppingberoende. Huset är i ganska uselt skick och ekonomin blir inte bättre när pappans sjukhusräkning läggs till skulderna. Under en grillkväll introduceras en ny läkare, charmige Chip Bingley, som har sällskap med den tråkigare Darcy. Det som skiljer från originalet är väl att Sittenfeld inte riktigt lyckas sälja in Lizzie som en av de där karaktärerna som man gärna skulle vilja vara själv, speciellt hennes görande med Eligibles variant av Wickham avskräcker.
Precis som Austen visar Sittenfeld på mindre lyckade företeelser i samhället och liksom Austen så skriver hon med humor (inte hade det blivit en Pride and Prejudice-historia utan det?), exempelvis:
"Fred!" the nurse said, though they had never met. "How are we today?"
Reading the nurse's name tag, Mr. Bennet replied with fake enthusiasm, "Bernard! We're mourning the death of manners and the rise of overly familiar discourse. How are you?"
tisdag 5 juli 2016
Regnet luktar inte här: Duraid Al-Khamisi
Bild lånad från bokus, finns också på adlibris |
Det är en historia om en liten kille som känner sig utanför, som aldrig riktigt förstod varför de lämnade sitt hem och som tänker tillbaka på livet i Irak i ett rosa skimmer. I Irak var de en välbärgad medelklassfamilj, i Sverige blir de underklass och fadern lyckas trots sin yrkesskicklighet inte få något nytt jobb. För att hävda sig tar han till föräldrarnas förtvivlan till nävarna och kan snart räknas in i kategorin "värsting".
Duraids berättelse blandas med samtal och intervjuer han har med sin familj och jag tycker det är intressant hur olika identiteter han och hans yngre bröder format. De känner sig hemma medan han, trots sin yrkeskarriär, ännu inte verkar ha landat. Jag drabbas av berättelsen om vardagsrasism och om kampen för att behålla sig själv när andra vill att man ska "anpassas". Jag hade gärna läst mer om hans föräldrars och syskons synsätt på tillvaron, vad det är som gör att de skapar en plats för sig själva här när det gick så illa för Duraid. Frustrerande, men intressant läsning.
Etiketter:
Asien,
biografi,
böcker,
non-fiction,
Sverige
måndag 4 juli 2016
Avbrutit: The Sky is Everywhere
Bild lånad från bokus, finns också på adlibris och översatt till svenska |
Nelsons I'll Give You the Sun var ganska strålande så jag blev själv förvånad när jag avslutade läsningen runt 30 sidor in, och kanske ännu mer över orsaken till att jag lade ner - språket. Språk är något jag oftast inte reflekterar så mycket över när jag läser, jag brukar fångas av handlingen och vara nöjd med det, ibland hinner jag uppfatta att något är otroligt välskrivet (eller tvärtom), men jag lägger oftast ingen större vikt vid det. Men det här var så otroligt blommigt skrivet att det nästan kändes som att läsa en parodi på vackra beskrivningar. Och när jag väl börjat lägga märke till det var det svårt att inte se mer och för mig blev det mycket för mycket... Några exempel som fångade min uppmärksamhet under de få sidor jag hann läsa, har gjort kursiveringar på det som jag tyckte var extra cringeworthy:
she’s been reading up on loss and according to all the experts, it’s time for me to talk about what I’m going through – but she, and the experts, and Gram, for that matter, don’t get it. I can’t. I’d need a new alphabet, one made of falling, of tectonic plates shifting, of the deep devouring dark.
I motion toward the house. “I need to go upstairs.”
This is true. I want to be back in The Sanctum, full name: The Inner Pumpkin Sanctum, newly christened by me, when Bailey, a few months ago, persuaded me the walls of our bedroom just had to be orange, a blaringly unapologetic orange that had since made our room sunglasses optional.
My eyes move from the wisteria cascading down the trellis to the several parties of daffodils gossiping in the breeze to the indisputable fact that springtime has shoved off its raincoat today and is just prancing around
He lifts his arm, and for a second I think he’s going to touch my face with his hand, but he just runs his fingers through the tumble of sunshine that is his hair.
He finishes his farewell, stands back up, then drops his skateboard to the ground, steadying it with his foot. He doesn’t get on. A few years pass.
“I should go,” he says, not going.
“Yeah,” I say. A few more.
Before he finally hops on his board, he hugs me goodbye and we hold on to each other so tightly under the sad, starless sky that for a moment I feel as if our heartbreak were one instead of two.
This is what happens when Joe Fontaine has his debut trumpet solo in band practice: I’m the first to go, swooning into Rachel, who topples into Cassidy Rosenthal, who tumbles onto Zachary Quittner, who collapses onto Sarah, who reels into Luke Jacobus – until every kid in band is on the floor in a bedazzled heap. Then the roof flies off, the walls collapse, and when I look outside I see that the nearby stand of redwood trees has uprooted and is making its way up the quad to our classroom, a gang of giant wooden men clapping their branches together. Lastly, the Rain River overflows its banks and detours left and right until it finds its way to the Clover High music room, where it sweeps us all away – he is that good.
For the first time in our lives, I’m somewhere she can’t find, and I don’t have the map to give her that leads to me.
Jag kanske är orättvis som lägger ner boken så snabbt och dessutom skriver om det, men det får vara så. Men vill påpeka att det här var min väldigt korta läsning, jag har sett ett otal omdömen av folk som fallit som furor, så det kanske bara är jag eller så kanske den behöver några sidor till...
söndag 3 juli 2016
*Dog on It: Spencer Quinn*
Bok lånad från bokus, finns också på adlibris |
Tankar: En suveränt rolig deckare. Jag tycker Quinn (pseudonym för Peter Abrahams) lyckas mycket väl med att förmedla hur en hund kan tänkas uppleva världen. Det är tankegångar som avbryts när han känner lukten av ett chips på golvet, han tappar helt bort sig i samtal mellan människor när de börjar slänga sig med uttryck som han inte förstår och världen är full av starka luktintryck. Chet är dessutom överlag en lycklig hund. Han har en favoritlukt (sin egen), älskar att få något gott att tugga på, har minst en favoritplats för sina tupplurar etc. En rätt så förtjusande läsning helt enkelt, där fallet dessutom är ganska övertygande och tillräckligt komplicerat för att räcka genom hela boken.
Ah. This was nice and relaxing, out on the patio. And what was that, lying under the barbecue, with a tiny end sticking out? Could it be? A possible bonus to this fine, fine evening? Yes, a forgotten hot dog, burned almost black, just the way I like it, although the name "hot dog" itself had never made sense to me. When was our last cookout? No idea. Was there a fly or two already at work on the thing? Maybe, but not for long. I gobbled it up. Mmmm. We were living the dream, me and Bernie.
*månadsfavorit*
fredag 1 juli 2016
Läsmånad: juni-2016
Att jag har en lätt manisk sida kom fram ganska tydligt den här månaden. Jag fyller ju i statistiken över lästa böcker fortlöpande under månaden och ibland (men inte så ofta) märker jag runt halvtid att det finns ett mönster, som Oh, bara kvinnliga författare hittills eller Oh, inte en enda amerikan hittills, eller som den här månaden: Oh, jag snittar på en bok om dan hittills. Sedan blir nästa tanke ofelbart Vore det inte kul om det kunde fortsätta så? Och eftersom jag för det mesta bestämmer helt själv vad jag ska läsa så brukar det bli så. Med en bok om dan som riktmärke så kom ju semestern som ett brev på posten. Nu blev det dessutom en bok extra för när jag förde in bok 30 i statistiken igår morse var jag bara 300 sidor från 10.000, och vore det inte trevligt om jag kunde komma dit? Så, en himla massa lästa böcker alltså.
Favoriterna den här månaden var två dystopier, härliga trilogin av Poznanski med Sveket som första bok och underbara Athena av Söderberg där jag retligt nog inte kan hitta någon information om uppföljare. Bara att hålla tummarna, för historien är inte slut. Pride and Prejudice kommer också in på favoritlistan, mycket på grund av Rosamund Pike som kan vara den bästa uppläsare jag någonsin lyssnat på (och jag har hört Stephen Fry läsa Harry Potter!). Slutligen den suveräna deckarserien Chet and Bernie (t.ex. To Fetch a Thief), där berättaren är hunden Chet. Suveränt rolig!
Besvikelserna finns de med, den största är The Hero of Ages som är en besvikelse i ordets rätta bemärkelse, väntade mig så mycket av den här serien och jisses vad segt det blev. Stargirl var inte heller en favorit, tyckte till slut ganska illa om huvudpersonen. Ytterligare en huvudperson som får en att vilja slå något hårt i huvudet på den är Aurora Teagarden. Inte från början, men i sjätte boken, A Fool and his Honey, tycker hon så synd om sig själv att jag inte lyckas tycka synd om henne alls. Slutligen var Descendents, the Isle of the Lost ganska underväldigande. Handlar om barnen till Disneys mindre välvilliga karaktärer, men försöket att ge dem ett mörkt skimmer var alldeles för ansträngt för min del.
Har blivit en del tv också, blev helt uppslukad (som alla andra?) av de två sista avsnitten av Game of Thrones och har börjat se två nya serier - The Family och Casual. Helt olika, men välgjorda och svåra att slita sig ifrån. I filmväg så är Grease - Live! utropstecknet. Så himla bra!
Statistik:
Lästa sidor: 10.016 Lästa böcker: 31 (9 ljud, 2 non-fic, 2 barn, 1 grafisk)
Böcker på svenska: 9, engelska: 22 Böcker av kvinnor: 24, män: 7, kombo: 0
Nya författare för mig: 9 Antal länder: 6
Del av serie: 23 (6 påbörjade, 6 avslutade/up to date och 2 uppgivna)
18 böcker av amerikanska författare
4 böcker av svenska författare
3 böcker av brittiska författare
3 böcker av en österrikisk författare
2 böcker av australiska författare
1 bok av en norsk författare
Utmaningar:
The Reading Challenge: 4 (42/50)
Läs böcker från fyra nya länder: 0 (5/4)
Skriv om böckerna inom en vecka efter att du har läst dem: Har inte gått bra alls.
Böcker:
117. Night Shift - Charlaine Harris 3/5
116. En mörderska bland oss - Hannah Kent 3-/5
115. Pride and Prejudice - Jane Austen (ljudbok) 4/5 *månadsfavorit*
114. Slutet - Ursula Poznanski 4/5
113. Poppy Done to Death - Charlaine Harris (ljudbok) 3/5
112. Last Scene Alive - Charlaine Harris (ljudbok) 3/5
111. Sammansvärjningen - Ursula Poznanski 4/5
110. Sveket - Ursula Poznanski 4/5 *månadsfavorit*
109. De förklädda flickorna i Kabul - Jenny Nordberg (non-fic) 4/5
108. Kraften - Siri Pettersen 3/5
107. A Fool and His Honey - Charlaine Harris (ljudbok) 3-/5 -månadsbesvikelse-
106. Descendents: The Isle of the Lost - Melissa de la Cruz 3-/5 -månadsbesvikelse-
105. Dead Over Heels - Charlaine Harris (ljudbok) 3+/5
104. The Julius House - Charlaine Harris (ljudbok) 4/5
103. Three Bedrooms, One Corpse - Charlaine Harris (ljudbok) 4-/5
102. A Bone to Pick - Charlaine Harris 4/5
101. The Immortal Life of Henrietta Lacks - Rebecca Skloot (nonfic, biografi) 3+/5
100. Real Murders - Charlaine Harris (ljudbok) 4/5
99. Det brinner - Laura Trenter (barn) 4/5
98. To Fetch a Thief - Spencer Quinn 4/5 *månadsfavorit*
97. The Hero of Ages - Brandon Sanderson (ljudbok) 2/5 -månadsbesvikelse-
96. Vampire Academy - Richelle Mead 3/5
95. What Alice Forgot - Liane Moriarty 4/5
94. Hej hej vardag - Louise Winblad (grafisk) 4/5
93. Last Day in Limbo - Peter O'Donnell 4/5
92. Sleight of Paw - Sofie Kelly 3/5
91. Stargirl - Jerry Spinelli 3/5 -månadsbesvikelse-
90. The Ice Dragon - George R.R. Martin (barn) 3/5
89. Athena - Marta Söderberg 4/5 *månadsfavorit*
88. Jeremy Poldark - Winston Graham 4/5
87. Thereby Hangs A Tail - Spencer Quinn 4/5
Favoriterna den här månaden var två dystopier, härliga trilogin av Poznanski med Sveket som första bok och underbara Athena av Söderberg där jag retligt nog inte kan hitta någon information om uppföljare. Bara att hålla tummarna, för historien är inte slut. Pride and Prejudice kommer också in på favoritlistan, mycket på grund av Rosamund Pike som kan vara den bästa uppläsare jag någonsin lyssnat på (och jag har hört Stephen Fry läsa Harry Potter!). Slutligen den suveräna deckarserien Chet and Bernie (t.ex. To Fetch a Thief), där berättaren är hunden Chet. Suveränt rolig!
Besvikelserna finns de med, den största är The Hero of Ages som är en besvikelse i ordets rätta bemärkelse, väntade mig så mycket av den här serien och jisses vad segt det blev. Stargirl var inte heller en favorit, tyckte till slut ganska illa om huvudpersonen. Ytterligare en huvudperson som får en att vilja slå något hårt i huvudet på den är Aurora Teagarden. Inte från början, men i sjätte boken, A Fool and his Honey, tycker hon så synd om sig själv att jag inte lyckas tycka synd om henne alls. Slutligen var Descendents, the Isle of the Lost ganska underväldigande. Handlar om barnen till Disneys mindre välvilliga karaktärer, men försöket att ge dem ett mörkt skimmer var alldeles för ansträngt för min del.
Har blivit en del tv också, blev helt uppslukad (som alla andra?) av de två sista avsnitten av Game of Thrones och har börjat se två nya serier - The Family och Casual. Helt olika, men välgjorda och svåra att slita sig ifrån. I filmväg så är Grease - Live! utropstecknet. Så himla bra!
Statistik:
Lästa sidor: 10.016 Lästa böcker: 31 (9 ljud, 2 non-fic, 2 barn, 1 grafisk)
Böcker på svenska: 9, engelska: 22 Böcker av kvinnor: 24, män: 7, kombo: 0
Nya författare för mig: 9 Antal länder: 6
Del av serie: 23 (6 påbörjade, 6 avslutade/up to date och 2 uppgivna)
18 böcker av amerikanska författare
4 böcker av svenska författare
3 böcker av brittiska författare
3 böcker av en österrikisk författare
2 böcker av australiska författare
1 bok av en norsk författare
Utmaningar:
The Reading Challenge: 4 (42/50)
Läs böcker från fyra nya länder: 0 (5/4)
Skriv om böckerna inom en vecka efter att du har läst dem: Har inte gått bra alls.
Böcker:
117. Night Shift - Charlaine Harris 3/5
116. En mörderska bland oss - Hannah Kent 3-/5
115. Pride and Prejudice - Jane Austen (ljudbok) 4/5 *månadsfavorit*
114. Slutet - Ursula Poznanski 4/5
113. Poppy Done to Death - Charlaine Harris (ljudbok) 3/5
112. Last Scene Alive - Charlaine Harris (ljudbok) 3/5
111. Sammansvärjningen - Ursula Poznanski 4/5
110. Sveket - Ursula Poznanski 4/5 *månadsfavorit*
109. De förklädda flickorna i Kabul - Jenny Nordberg (non-fic) 4/5
108. Kraften - Siri Pettersen 3/5
107. A Fool and His Honey - Charlaine Harris (ljudbok) 3-/5 -månadsbesvikelse-
106. Descendents: The Isle of the Lost - Melissa de la Cruz 3-/5 -månadsbesvikelse-
105. Dead Over Heels - Charlaine Harris (ljudbok) 3+/5
104. The Julius House - Charlaine Harris (ljudbok) 4/5
103. Three Bedrooms, One Corpse - Charlaine Harris (ljudbok) 4-/5
102. A Bone to Pick - Charlaine Harris 4/5
101. The Immortal Life of Henrietta Lacks - Rebecca Skloot (nonfic, biografi) 3+/5
100. Real Murders - Charlaine Harris (ljudbok) 4/5
99. Det brinner - Laura Trenter (barn) 4/5
98. To Fetch a Thief - Spencer Quinn 4/5 *månadsfavorit*
97. The Hero of Ages - Brandon Sanderson (ljudbok) 2/5 -månadsbesvikelse-
96. Vampire Academy - Richelle Mead 3/5
95. What Alice Forgot - Liane Moriarty 4/5
94. Hej hej vardag - Louise Winblad (grafisk) 4/5
93. Last Day in Limbo - Peter O'Donnell 4/5
92. Sleight of Paw - Sofie Kelly 3/5
91. Stargirl - Jerry Spinelli 3/5 -månadsbesvikelse-
90. The Ice Dragon - George R.R. Martin (barn) 3/5
89. Athena - Marta Söderberg 4/5 *månadsfavorit*
88. Jeremy Poldark - Winston Graham 4/5
87. Thereby Hangs A Tail - Spencer Quinn 4/5
Film:
X-Men: Apocalypse, bio. Inte den bästa i gänget. Ganska rörig och ologisk. Har dessutom svårt för när superkrafter blir så enormt omfattande att hela jorden kan ödeläggas på ett par minuter.
Lady Chatterleys älskare, svt. Okej film, känslostarkt och med bra skådisar. Läste boken för sisådär 20 år sen och den lämnade inget bestående intryck så filmen var en glad överraskning.
Pitch Perfect, tv 3. Totalt förutsägbar film om en daterad acapellagrupp som får nytt blod och vinner viktigaste tävlingen. Suck.
Grease - Live!, svt. Wow, bara wow! De har gjort om filmen till musikal och lyckats få med allt.
Austenland, dvd. Småtrevlig, men har svårt för när de gör karaktärer så överdrivna som miss Charming (Jennifer Coolidge - det känns förresten som att hon alltid spelar samma roll, bara i olika filmer).
Tv:
Game of Thrones, säsong 6, Hbo. Så bra! Tjejerna rules den här säsongen, både i och bortom Westeros, till och med Tyrion bleknar i jämförelse :) Fick nästan magsår under striden mellan Snow och Bolton... Lovande final också, ser fram emot lite mer samspel huvudrollerna emellan nästa säsong.
Casual, säsong 1, Hbo. Gillar den här, om nyseparerad psykolog som flyttar in hos deprimerad bror som försöker få henne att ge sig ut i datinglivet igen.
Selfridges, svt. Avslutades lite sorgligare än jag förväntat mig, bra- tyckte länge att den var för glättig.
Dexter, säsong 1, Hbo. Om socialt missanpassad seriemördare som väljer sina offer bland dem som förtjänar det. Över hela säsongen brottas polisavdelningen han tillhör dessutom med att lösa isbilsmorden, mord som blinkar till saker i Dexters förflutna, vissa av dem helt förträngda.
The Family, kanal 5. Tonårskille som rövades bort för 10 år sen kommer hem till en trasig familj. Men är det verkligen deras son som kommit hem? Ganska otäck historia.
X-Men: Apocalypse, bio. Inte den bästa i gänget. Ganska rörig och ologisk. Har dessutom svårt för när superkrafter blir så enormt omfattande att hela jorden kan ödeläggas på ett par minuter.
Lady Chatterleys älskare, svt. Okej film, känslostarkt och med bra skådisar. Läste boken för sisådär 20 år sen och den lämnade inget bestående intryck så filmen var en glad överraskning.
Pitch Perfect, tv 3. Totalt förutsägbar film om en daterad acapellagrupp som får nytt blod och vinner viktigaste tävlingen. Suck.
Grease - Live!, svt. Wow, bara wow! De har gjort om filmen till musikal och lyckats få med allt.
Austenland, dvd. Småtrevlig, men har svårt för när de gör karaktärer så överdrivna som miss Charming (Jennifer Coolidge - det känns förresten som att hon alltid spelar samma roll, bara i olika filmer).
Tv:
Game of Thrones, säsong 6, Hbo. Så bra! Tjejerna rules den här säsongen, både i och bortom Westeros, till och med Tyrion bleknar i jämförelse :) Fick nästan magsår under striden mellan Snow och Bolton... Lovande final också, ser fram emot lite mer samspel huvudrollerna emellan nästa säsong.
Casual, säsong 1, Hbo. Gillar den här, om nyseparerad psykolog som flyttar in hos deprimerad bror som försöker få henne att ge sig ut i datinglivet igen.
Selfridges, svt. Avslutades lite sorgligare än jag förväntat mig, bra- tyckte länge att den var för glättig.
Dexter, säsong 1, Hbo. Om socialt missanpassad seriemördare som väljer sina offer bland dem som förtjänar det. Över hela säsongen brottas polisavdelningen han tillhör dessutom med att lösa isbilsmorden, mord som blinkar till saker i Dexters förflutna, vissa av dem helt förträngda.
The Family, kanal 5. Tonårskille som rövades bort för 10 år sen kommer hem till en trasig familj. Men är det verkligen deras son som kommit hem? Ganska otäck historia.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)