torsdag 26 maj 2016

Yellow Brick War: Danielle Paige

Yellow Brick War (inbunden)
Bild lånad från bokus,
finns också adlibris
Yellow Brick War är den tredje delen om hur landet Oz har förfallit efter att Dorothy blivit sadistisk diktator där. Amy och de andra i motståndsörelsen startar boken i ett platt och grådassigt Kansas där saker förändrats under Amys bortavaro. I försöken att hitta ett sätt att ta dem tillbaka till Oz igen blandar sig en ny motståndare med i leken, the Nome King.

Tankar: Jag var extremt förtjust i första boken av serien, men nu känns det som att det drar ut i långbänk. Det är stridsscener, nya och gamla fantasieggande varelser och färgrika miljöbeskrivningar, men det känns ändå segt, tjatigt och som att jag har läst det förut trots att boken är under 300 sidor. Huvudkaraktärern Amy har fallit ner i "lovestruck tonåring som ältar sina problem-facket" och det är inte vidare roligt att läsa om. Jag trodde att det serien skulle vara en trilogi, men Yellow Brick War slutar med en cliffhanger och jag är inte övertygad om att jag vill läsa hur det fortsätter.

2 kommentarer:

  1. Jag har alltid gillat Oz världen och särkilt med lite mörkare tvister. Men synd att denna serie inte håller. Men ska ändå kolla upp första boken :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tycker jag absolut, jag föll pladask! Ett par av prequelsen är inte dumma de heller :)

      Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)