lördag 7 maj 2016

Cemetery Girl - The Pretenders: Harris & Golden

Cemetery Girl
Bild lånad från adlibris,
finns också på bokus
Den första boken i Cemetery Girl-trilogin, The Pretenders, handlar om en ung tjej vars minnen börjar med att hon blir utknuffad ur en bil och lämnas för död vid en kyrkogård. Hon kommer inte ihåg vem hon är eller var hon kommer ifrån, och eftersom hon inte heller minns varför någon försöker mörda henne så vågar hon inte gå till polisen. Hon bosätter sig i en krypta och stjäl det hon behöver för att överleva (också "sitt" namn, Calexa Rose Dunhill) och ett rykte om spöket på Dunhill kyrkogård börjar sprida sig i närområdet.

Tankar: Det här är en grafisk roman som lästs in som ljudbok och det fungerar förvånansvärt väl. Graphic Audio ligger bakom och deras slogan, "A movie in your mind", innebär flera röstskådespelare och en del ljudeffekter. Mig passar det utmärkt, jag får mycket lättare att hänga med och det är inte ofta som jag tappar koncentrationen.

Boken har en ganska lång inledning vilket är synd och jag har också svårt att helt förstå Calexas beslutsamhet att inte ta emot hjälp (vi pratar om ett par år här). På slutet ökar dock tempot när ett ungdomsgäng börjar ha seanser på kyrkogården vilket går otäckt fel och leder till att Calexa dras in i det hela.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)