torsdag 12 maj 2016

The Impossible Virgin: Peter O'Donnell

The Impossible Virgin
Bild lånad från adlibris,
finns också på bokus
I The Impossible Virgin är Modesty Blaise i Tanzania och bistår i ett litet landsbygdssjukhus. Ett par råskinn dyker upp och försöker med våld tvinga ur doktorn vad en torterad och döende man yttrade innan han dog.  Doktor Pennyfeather är förresten en härlig bekantskap, god, men utan att vara sjåpig.

Det hela visar sig ha kopplingar till en rik guldfyndighet i området. Mannen som försöker ta hela kakan för sig själv har hjärntvättning som specialitet vilket visar sig bli ödesdigert för alla inblandade. För att vara en bok om Modesty Blaise så blir den ovanligt känslosam när någon hon älskar störtar mot en säker död.

3 kommentarer:

 1. Jag tror jag sagt det förut men säger det igen.. älskar Modsets serietidningar och måste verkligen läsa någon roman snart... Rekommenderar du denna som en bra att börja med? Eller ska jag ta någon annan? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom du (och jag) redan känner våra älskade karaktärer från serierna så spelar det väl egentligen ingen större roll. Men... jag läser hela serien från början nu (fast inte i sträck) och första boken underväldigade något enormt, men del 2 Sabre-Tooth kan nog vara en bra startpunkt.

   Radera
  2. Förstår, det är sant men då ska jag nog börja med Sabre-Tooth :) Tack!

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)