tisdag 27 januari 2015

Tematrio: Transportmedel

I veckans tematrio kommer Lyran med den lite udda idéen att tipsa om tre böcker där transportmedel på något sätt är vitala för texten. Nema problema :)

 • En man som heter Ove av Fredrik Backman - bil är det sätt huvudpersonen föredrar att ta sig runt på, men inte vilken bil som helst. Naturligtvis ska det vara en Saab, finns ingen anledning att köra något annat.
 • Stephanie Plum-serien av Janet Evanovich - där bounty huntern Stephanie förbrukar bilar på löpande band. De brinner upp, exploderar och krossas, men det är aldrig hennes fel...
 • Kollektivt självmord av Arto Paasilinna - en man som vill ta livet av sig upptäcker att hans valda plats redan tagits av någon annan. De börjar prata och kommer fram till att det nog finns fler självmordsbenägna människor och vore det inte bättre att dö tillsammans? Så de hyr en buss.

12 kommentarer:

 1. Har läst både Evanovich och Paasilinna men inte just de där böckerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är ju ganska flitiga bägge två :)

   Radera
 2. En man som heter Ove tog jag med i min trio också :) Kollektivt självmord har stått oläst i ett par år i min bokhylla, kanske dags att plocka fram den...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ove kändes ganska naturlig i den här trion :) Var några år sedan jag läste Kollektivt självmord, men tyckte om den då i alla fall :)

   Radera
 3. Har precis läst Ove och Saab är ju verkligen bilen i hans liv :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, varför överge något som fungerar? :)

   Radera
 4. Ove är ju ett klockrent val! Paasilinna har jag läst, men minns ärligt talat inte så mycket av den... Evanovich är jag dock nyfiken på, det verkar vara lättsamma och roliga böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker om Evanovich. Sätter inga djupare spår, men är mycket trevligt sällskap om än lite förlegade könsroller emellanåt. Fast det speglar nog hennes samhälle ganska bra :)

   Radera
 5. Oves Saab och den finska självmordsbussen - älskar båda!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det humorn i dem du gillar så skulle säkert Evanovich gå hem hon med :)

   Radera
 6. Kollektivt självmord måste jag läsa! Tror jag har den här hemma någonstans.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var några år sen för mig, men vet att jag tyckte mycket om den då :)

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)