torsdag 29 januari 2015

The Homecoming Masquerade: Spencer Baum

The Homecoming Masquerade: Girls Wearing Black, Book 1
Bild lånad från adlibris, men man kan
ladda hem e-boken gratis från kobo
The Homecoming Masquerade av Spencer Baum handlar om en värld där vampyrer i allt väsentligt har makten i Usa. Människor röstas visserligen fram till ledande poster, men det är få som tror att de inte egentligen styrs av de odödliga. På elitskolan Thorndike Academy där barnen till de mest inflytelserika människorna går får varje år en flicka i avslutningsklassen möjlighet att ansluta sig till vampyrernas skara i form av en tävling. Förlorar man tävlingen blir man vinnarens första måltid, så det är inte så många som deltar.

Maskeraden som boken är uppkallad efter är startskottet på tävlingen, dyker man upp där klädd i svart är man en av kandidaterna. Vi får följa Nicky, den nya tjejen på skolan och en av fyra tävlingsdeltagare, och Jill, en av de rikaste eleverna och dessutom skicklig hacker. Båda har det gemensamt att de är spioner i The Network, en organisation som vill störta vampyrernas styre och kvällen är inledningen på en plan för att få tag i den mest inflytelserika blodsugaren.

Omdöme: Boken utspelas under en enda kväll och det blir lite problematiskt, väldigt mycket information som man behöver få som läsare ges i form av återblickar och det är inte förrän i slutet av boken som det faktiskt blir lite spännande. Det är inte den bäst skrivna bok jag har läst och i början funderar jag på att lägga ifrån mig den, det är så mycket klänningar, masker och status som beskrivs. När man väl får Nickys backstory så lossnar det äntligen. Innan den hade jag ganska svårt för en 18-årig spion på livsfarligt uppdrag, men återblickarna visar en väldigt speciell bakgrund.

Bland det jag tyckte om så fanns också beskrivningen av vampyrerna. Hur de har slavfarmar för att tillgodose sitt blodbehov, hur jakten går till, hur de ordnat sin egen rangordning och vilka allianser de har. Att det är en ny klanledare på gång antyds. Ser fram emot att läsa del två, trots det lite veckotidningsaktiga fokuset på yta och pengar.

2 kommentarer:

  1. jag har svårt med så mycket info...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, det var info man behövde, men det var bitvis lite klumpigt ordnat...

      Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)