torsdag 26 september 2013

Soundtracket till min egen zombieapokalyps :)

Läste nyss ut Warm Bodies, Isaac Marions bok om en värld översvämmad av zombies och vad kan då passa bättre än att göra testet om vilken musik som skulle vara soundtrack till min egen zombieapokalyps? Man sätter helt enkelt sin stereo/telefon/mp3/ipod etc. på schuffle eller motsvarande och ser vad resultatet blir. Listan hittade jag på failblogg och har sedan översatt den lite fritt.

Första låten är det övergripande temat för apokalypsen:
Heart of Misery av The Rasmus - känner mig mycket nöjd med det övergripande temat! Tempo, text, stämning... det stämmer.
Andra låten är den som spelas när du dödar din första zombie:
Come as You Are av Nirvana - kan tycka att låten är lite kaxig, man ropar dit zombien med ett "Come as you are" samtidigt som man gör den där "kom-hit-vinkningen" med fingrarna. Det visar att man inte är rädd och att man är övertygad om sin förmåga att skära halsen av honom.
Tredje låten spelas medan du jagas av en hord av zombier:
We're a Happy Family av The Ramones - skulle möjligtvis fungera om man tänker att det snarare är zombiernas soundtrack än mitt som jagat villebråd. Kanske lite för snabb låt för zombies dock.
Fjärde låten spelas när du är tvungen att döda din älskade:
Rock the House av Gorillaz - att den här spelas när jag dödar min älskade passar inte alls. Med tanke på att ganska många romantiska låtar finns på min telefon så är jag inte nöjd med att det blev en danslåt om "shake your ass", så totalt okänsligt.
Den femte låten spelas när du blir kär på nytt:
Polly av Nirvana - den här blev också en besvikelse, den startar med "Polly was a crackgirl"... Om man vill dra det långt kan man ju kanske falla för en zombie, som i boken, och då kan den kanske funka, men det känns väldigt långsökt. Eller om jag under alla dessa vedermödor under apokalypsen börjat ta droger, men hittar min stora kärlek och blir ren. Fortfarande tveksamt.
Sjätte låten spelas under det slutgiltiga slaget:
One in a Million av Guns n' Roses - det här är en ballad, inget som passar till en stor stridsscen. Titeln låter som den skulle passat under kärlekstemana, men med den ganska rasistiska texten hade den inte blivit bra där heller.
Den sjunde låten spelas efter segern när du (tror att du) äntligen har undkommit:
Promiscuous av Nelly Furtado - nu blev det ännu värre, Promiscuous efter min stora seger, hallå eller? Hade ju velat ha något mer storslaget och definitivt något mindre fånigt.
Den åttonde och sista låten spelas när du upptäcker ett bitmärke:
On a Plain av Nirvana - sista låten (tredje av Nirvana skumt nog) funkar faktiskt ganska bra, det sjungs bland annat att "I got so high that I scratched 'till I bled" vilket passar ganska bra till övertro och ett bitmärke :)

4 kommentarer:

 1. Ha, ha! Åh, vad bra! Jag vill också..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker jag absolut att du ska! Kör man hardcore och inte fuskar så kan man få ett lika illa resultat som jag...

   Radera
 2. Kul lista :) Skulle finka dåligt för mig då jag har mest "rena" listor med samma artist.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Synd, för det är ganska kul att se hur det blir, har gjort det ett par gånger innan... :) Lusten att fuska till sig något bättre är väldigt svårt att stå emot (listan ovan är ofuskad, vilket är ganska tydligt).

   Radera

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)