torsdag 6 oktober 2016

The Reckoning: Kelley Armstrong

The Reckoning (inbunden)
Bild lånad från bokus,
finns även adlibris
The Reckoning är den tredje och sista delen av Darkest Powers och våra fyra ungdomar har äntligen kommit fram till en organisation som är orolig och kritisk till experimenten som The Edison Group utfört på dem. Dessvärre är organisationen inte helt beredd på att verkligen göra något, och flera av dem misstror berättelserna Chloe och de andra berättar - så illa kan det väl ändå inte vara?

Tankar: Så bra bok! Intensivt spännande i perioder med flera oväntade vändningar där man inte vet vem man kan lita på. Karaktärsutvecklingen fortsätter att vara trovärdig, gillar hur Chloe drar filmparalleller till skeendet, hon är lite meta över sitt eget agerande, och hur hon gör sitt bästa för att inte vara "den blonda flickvännen som behöver räddas" utan försöker lösa saker på egen hand. Ett extra plus för att kärlekshistorien som växer fram - den är inte helt problemfri och jag gillar hur hon vägrar att ursäkta och förlåta bara för att pojkvännen ser ut som en ledsen valp.

Två små minus dock. Först ett litet  - det är totalt onödigt att det här blev en trilogi, det är egentligen en berättelse, delad i tre. Och två, inget som förstör berättelsen, men något som gör det lite ologiskt för mig. *Spoiler* Har svårt att förstå varför man utför de här experimenten på barn och sedan, när de lyckas, försöker förstöra experimentobjekten. Efter vad jag läst om cabals (övernaturliga maffia/affärsorganisationer) i Armstrongs andra böcker så gör de sitt bästa för att skaffa sig en edge gentemot varandra och de här ungdomarna kan väl mycket väl vara en sådan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för kommentaren, uppskattar att du tar dig tid :)